Esquí Alpí

Joan Verdú disputarà la final de gegant a la Pista Avet

Joan Verdú segella la classificació per a les finals de la Copa del Món de Soldeu i el Tarter

Joan Verdú, a la Copa del Món de gegant de Kranjska Gora.Stanko Gruden / Agence Zoom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Soc súper feliç i estic súper orgullós de poder córrer a casa, estic molt content de complir ja no només aquest objectiu, sinó aquest somni per a mi i per al país”. Així de satisfet es mostrava Joan Verdú després d’acabar la segona Copa del Món de gegant a Kranjska Gora, Eslovènia, en 18a posició, i certificar la seva presència a les finals de la Copa del Món de Soldeu i el Tarter d’aquesta setmana. L’esquiador va entrar a la història, i mai cap altre esportista del país no ho havia aconseguit des que van instaurar-se les finals al 1993, i, a més, ho farà a casa, on competirà aquest dissabte a les 9h i les 12h.

Verdú arrencava la cursa amb el dorsal 23, i tancava la primera de les mànegues en 25a posició, empatat amb tres esquiadors més, a 4”02 del millor temps, obra de Marco Odermatt. A la segona baixada, arrencava tercer i se situava com a líder un cop creuava la línia d’arribada, i va acabar sent el 18è a 4”33 de l’extraterrestre Marco Odermatt, que va sumar la seva sisena victòria de la temporada en aquesta disciplina.

L’esquiador de la FAE va sumar ahir 13 punts per a la general, i va acabar en 20è lloc a la general de gegant a la seva primera temporada completa a la Copa del Món, empatat amb el noruec Alexander Steen Olsen, amb 84 punts. Verdú ha disputat nou curses, i ha acabat al Top-20 a les cinc que ha pogut finalitzar amb les dues 12es posicions a Alta Badia, la 16a a Schladming, la 18a d’ahir a Kranjska Gora, i el 19è lloc a Palisades Tahoe.

Més enllà de la felicitat mostrada per la seva classificació, Verdú va assenyalar, després de la cursa, “la gran pressió que tenia en aquest final de temporada amb les finals, perquè estava ben posicionat però els de darrere empenyien i la classificació estava un pèl justa”, i va agregar que “he sabut gestionar una molt bona cursa avui acabant 18è, un grandíssim resultat amb una bona segona mànega que m’assegura la presència a les finals”. Finalment, es va mostrar agraït al seu equip perquè “ha estat dur i intens”. Va cloure que “ara només queda gaudir a casa davant de tots vosaltres”. Precisament un dels membres del seu equip, el tècnic Juan Lago, va assenyalar que “estem contents, en Joan ha fet una cursa intel·ligent que val unes finals de la Copa del Món”.

PODI DE MARIO DA CRUZ AL NACIONAL JÚNIOR DE SUÏSSA

Mario da Cruz va pujar al podi amb una tercera posició al Campionat de Suïssa júnior disputat a l’estació de Lenk. El surfista va ser primer en la seva primera eliminatòria, i segon als quarts de final i a la semifinal. A la gran final, Da Cruz va acabar a darrere de l’australià Max Vardy i de l’alemany Niclas Ebner. En esquí paraalpí, Roger Puig va repetir 11a posició al segon descens de la Copa del Món, i va finalitzar novè a la general d’aquesta disciplina. Puig afrontarà ara les proves tècniques a Cortina d’Ampezzo. Finalment, en esquí alpí, Bartumeu Gabriel va ser 14è i Xavi Cornella 21è al gegant FIS d’Altaussee, amb una bona actuació de tots dos esquiadors pel que fa a punts.

TRET DE SORTIDA DE LES FINALS

Els sectors de Soldeu i el Tarter acolliran la primera jornada de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí pendents del cel, i amb activitat tant esportiva, com fora de les pistes. La jornada de dilluns s’obrirà amb els primers entrenaments de descens, que es faran a la pista Àliga del Tarter, a partir de les 10.00 hores per a la cursa masculina, i de les 11.30 hores per a la femenina. Això, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, ja que les altes temperatures i les pluges de les últimes jornades estan complicant l’estat de la pista, i la feina que els diferents operaris han fet al llarg de les últimes setmanes. L’altra cita de la jornada de dilluns serà la cerimònia d’inauguració que es farà a la plataforma de Soldeu a partir de les 19.30 hores. L’acte s’iniciarà amb els parlaments de les autoritats i, posteriorment, la pista Avet serà l’escenari d’un nou mapping audiovisual immersiu, un espectacle que endinsarà el públic en un viatge que parteix de les llegendes andorranes per mostrar els valors de les muntanyes de Grandvalira. La cerimònia culminarà amb la presentació dels països i disciplines participants i amb un espectacle de mapping, llum, so i pirotècnia. Per a dimarts l’activitat esportiva tornarà a incloure un entrenament de descens tant per a homes com per a dones, amb els mateixos horaris.

tracking