finals de la copa del món d'esquí alpí

L'Àliga del Tarter supera amb èxit les primeres curses

L’Àliga del Tarter acull amb èxit les primeres curses amb la disputa dels descensos masculí i femen

Vincent Kriechmayr durant el descens d'ahir a la pista de l'Àliga del Tarter.WCF FINALS 2023 / ORIOL MOLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos dies d’entrenaments, les finals de la Copa del Món de Soldeu i el Tarter van viure ahir la primera jornada de curses amb les competicions masculina i femenina de descens. Tot i el neguit de final de la setmana passada i principi d’aquesta sobre l’estat de la pista de l’Àliga del Tarter per les altes temperatures i la pluja, la catifa blanca va presentar unes ex­cel·lents condicions per a la disputa de la modalitat reina de la velocitat, tal com van admetre els competidors. El vencedor de la prova masculina, Vincent Kriechmayr, va manifestar que “la pista estava fantàstica, vull felicitar l’organització per l’ex­cel·lent preparació del traçat”. En la mateixa línia va mostrar-se la vencedora del Globus de Cristall de gegant, Sofia Goggia, que va agrair a l’organització “que hagi pogut mantenir la pista en bones condicions”, i va reivindicar que “estaria bé que Andorra pugui tenir alguna prova de la Copa del Món els mesos de gener o febrer, per poder-hi competir amb neu d’hivern”. També va mostrar satisfacció el director general de les finals de la Copa del Món, David Hidalgo, que va explicar que “després d’una setmana d’estiu hem tingut dues nits de fred i el temps ha jugat al nostre favor”, i va afegir que “hem tingut una situació de pista perfecta tant per als nois com per a les noies”. Per últim, el president de la Federació Andorrana d’Esquí, Pepi Pintat, va dir que “ho salvem perquè tenim un equip que ho dona tot i no se’ls pot pagar”.

El descens d’ahir va servir per obrir boca i Hidalgo va admetre que “estem molt satisfets ja, amb la primera cursa tothom és treu una mica un pes de sobre perquè el descens és una disciplina una mica complicada, i preocupa que tothom estigui amb la tensió que fa falta”, mentre que Pintat va destacar que “estem molt orgullosos de ser aquí i demostrar, com el 2019, que podem fer-ho tant o més bé que llavors”. A l’horitzó hi ha la candidatura per organitzar el Campionat del Món del 2029, i cada dia de les finals no deixa de ser un granet de sorra més per demostrar la capacitat organitzativa del país, i és per això que el president de la FAE va manifestar que “això que fem no deixa de ser una carta de presentació per a la candidatura del 2029”. En la mateixa línia va mostrar-se una altra de les autoritats presents ahir al Tarter, el secretari d’Estat d’Esports en funcions, Justo Ruiz, que va afirmar que “la sensació que tenim és satisfacció i orgull de poder organitzar un esdeveniment com aquest, que és un aparador mundial”, i va afirmar pensant en el futur que “ja no sorprèn ningú la capacitat d’organització d’Andorra en esdeveniments com aquests, i ara ja ho tenim tot per pensar en gran en el futur i seguir organitzant esdeveniments com aquests o més importants, així que a veure si Andorra 2029 es converteix en realitat”.

VERDÚ ES POSA A PUNT A SOLDEU

L’únic representant del país a les finals de la Copa del Món de Soldeu i el Tarter (més enllà de la prova de paral·lel per equips de demà), Joan Verdú, segueix posant-se a punt de cara a l’estrena de dissabte a la cursa de gegant. L’esquiador de la FAE va realitzar ahir al matí el primer entrenament a la pista Eslàlom del sector de Soldeu de Grandvalira, que baixa en paral·lel a la que acollirà la cursa. Verdú té previst realitzar avui una nova sessió d’entrenaments a Soldeu per seguir enllestint tots els detalls de cara a la històrica cursa de dissabte. El gegant de la Copa del Món arrencarà a les 9.00 hores amb la primera mànega a la pista de l’Avet, mentre que la segona se celebrarà des de les 12.00 hores. Joan Verdú sortirà amb el dorsal 20 després d’arribar en 20a posició a aquestes finals en una modalitat que té decidida la classificació general amb el Globus de Cristall per a Marco Odermatt. A la tarda, l’esquiador va signar autògrafs a una botiga de la capital a joves o esquiadors dels clubs del país. A més, va posar el seu marxandatge a la venda i destinarà tots els beneficis a l’esquí de base.

Joan Verdú, a Soldeu.

tracking