Finals de la Copa del Món

Lara Gut-Behrami s'endú el Globus de Cristall de supergegant

Marco Odermatt s’ha imposat a la cursa masculina

Marco Odermatt durant la baixada del gegant que ha guanyat avui a l'ÀligaOriol Molas

Creat:

Actualitzat:

Lara Gut-Behrami s’ha endut el Globus de Cristall de supergegant després de guanyar la cursa celebrada a la pista Àliga del Tarter. El supergegant femení era una de les dues generals que s’havien de decidir a les finals de la Copa del Món i cinc esquiadores arribaven amb opcions d’endur-se la general, i el triomf ha estat finalment per a l’helvètica. De la seva banda, el suís Marco Odermatt, que arribava a les finals com a campió, s’ha imposat a la cursa masculina.

Gut-Behrami ha completat el supergegant del Tarter amb un registre d’1’26”70, superant en 0”22 a la italiana Federica Brignone, una altra de les competidores que arribaven amb opcions, igual que la tercera classificada, Ragnhild Mowinckel, que va quedar-se a 0”47 del triomf. La líder fins aquest matí, la també transalpina Marta Bassino, ha estat vuitena, mentre que l’austríaca Cornelia Huetter, ha clos en 14a plaça.

L’anècdota de la cursa l’ha protagonitzat Nicole Schmidhofer, que es retirava després de la prova d’avui, i que ha fet la seva baixada amb el vestit típic tirolès, d’on és originària.

Pel que fa a la cursa masculina, el dominador d’aquesta modalitat enguany, Marco Odermatt, no ha fallat i s’ha endut la sisena victòria de la temporada (a més de no baixar del podi en cap de les proves disputades). L’helvètic ha completat el traçat en un temps d’1’23”91, superant a l’austríac Marco Schwarz en 0”29. La tercera plaça ha estat per Alexander Aamodt Kilde, segon a la general de supergegant, que ha acabat a 0”71, mentre que el tercer de la general, l’austríac Vincent Kriechmayr, no ha finalitzat la cursa d’avui.

Les proves individuals s’aturen ara fins dissabte, i demà serà el torn del paral·lel mixt per equips, que se celebrarà també a la pista Àliga del Tarter a partir de les 12.00 hores, amb les vuit millors nacions de la classificació general, i la participació també d’Andorra com a país convidat.

tracking