finals de la copa del món d'esquí alpí

Sofia Goggia i Aleksander Kilde es coronen campions del món

Ilka Stuhec i Vincent Kriechmayer s’imposen a la cursa de descens del Tarter

Goggia i Kilde, amb els Globus de Cristall ahir.AGENCE ZOOM

Creat:

Actualitzat:

Ilka Stuhec i Vicent Kriechmayr es van imposar a la primera cursa de les finals de la Copa del Món, el descens. La general, tant femenina com masculina, arribava ja decidida a la prova del Tarter, però els esquiadors van oferir espectacle en el darrer descens del curs.

Pel que fa a la prova femenina, l’eslovena Ilka Stuhec, que arribava segona de la general, va ser la més ràpida a la pista de l’Àliga amb un registre d’1’30”35, superant la ja campiona del Globus de Cristall de descens, la italiana Sofia Goggia, que va acabar a 0”51 del triomf. El tercer lloc va ser per a la suïssa Lara Gut-Behrami, i la també transalpina Federica Brignone i l’austríaca Mirjam Puchner van tancar el Top 5. Goggia, que va aixecar el quart Globus de Cristall de la seva carrera, es va mostrar orgullosa de la fita assolida i dels resultats obtinguts durant la temporada.

El descens masculí va ser molt més igualat, amb Vicent Kriechmayr marcant un crono d’1’26”59, i superant els alemanys Romed Baumann, segon, en només 0”09, i Andreas Sander, tercer, en 0”19. El ja campió del món de la disciplina, el noruec Aleksander Kilde, va ser sisè a +0”30, mentre que el tercer, el suís Marco Odermatt, va acabar 15è a 1”01.

Avui, supergegant

En categoria femenina es definirà la campiona del món de supergegant avui a l’Avet, ja que les primeres posicions estan molt ajustades. Curtoni, Gut-Behrami i Hütter són les tres primeres.

CLASSIFICACIÓ

DESCENS FEMENÍ

1. Ilka Stuhec (ESL) 1’30”35

2. Sofia Goggia (ITA) a 0”51

3. Lara Gut-Behrami (SUÏ) a 0”81

4. Federica Brignone (ITA) a 0”96

5. Mirjam Puchner (AUT) a 1”01

DESCENS MASCULÍ

1. Vincent Kriechmayr (AUT) 1’26”59

2. Romed Baumann (ALE) a 0”09

3. Andreas Sander (ALE) a 0”13

4. Daniel Hemetsberger (AUT) a 0”23

5. Dominik Paris (ITA) a 0”27

tracking