Finals de la copa del món d'esquí alpí

Una carpa internacional

Alguns dels 420 periodistes acreditats de 14 països que representen 110 mitjans conviuen diàriament a la sala de premsa habilitada al Tarter.

La carpa on conviuen diàriament els periodistes, ahir.Ivan Álvarez

Creat:

Actualitzat:

En el sector de la comunicació s’acostuma a viure una competició paral·lela quan hi ha un gran esdeveniment i les finals de la Copa del Món d’esquí alpí no és cap excepció. Aquests dies es troben més de 420 periodistes de 14 països a la sala de premsa habilitada al Tarter. El gruix de professionals representen 110 mitjans, encarregats d’informar des d’Andorra d’aquesta cita històrica arreu del món, i s’hi poden trobar clàssics del món de l’esquí com Noruega, Alemanya, Suècia, Itàlia o, fins i tot, altres més random com Bulgària, Grècia o Liechtenstein.

“És una experiència impressionat per a nosaltres”, introdueixen Gemma Bosch i Marta Cerquerda, de l’empresa Efecte Boomerang i coordinadores de la sala de premsa. “Aquests dies són de molta feina. Portem des del mes d’octubre preparant les finals, quan vam començar a enviar els formularis i a treballar en l’entrada dels periodistes”, afegeixen. A més, quan comencen les curses han de tenir especial cura en tot el dispositiu logístic entre els professionals dels mitjans perquè “hem de col·locar i reservar l’espai corresponen a cada mitjà, cada camió, cada televisió on ha d’anar, cada ràdio... i mantenir la màxima comoditat possible a la sala de premsa, que és casa nostra durant tota aquesta setmana”. Bosch i Cerqueda coincideixen a assenyalar que “hi ha moments de tensió i estrès, però n’hi ha d’haver i sempre s’acaben compensant després amb els comentaris de la gent, molt positius. Per a nosaltres és molt gratificant”. Les dues responsables reconeixen que “hi ha moments de tot, bons i dolents, però al final del dia, si hi ha hagut algun malentès, sempre ens han demanat disculpes i ens han agraït l’esforç”. L’altra zona de trobada dels periodistes al Tarter és el càtering, amb els esmorzars i els dinars. Allà troben avituallament durant tota la jornada gràcies a El Rebost del Padrí i a Ensisa, encarregats de l’alimentació. L’empresa reparteix unes 500 racions de menjar diàries, amb dos primers plats i dos segons, i amb el màxim de productes andorrans.

tracking