Futbol

Bakis dona el triomf a l'Andorra (1-0)

Els tricolors encadenen el setè duel sense perdre després d’imposar-se 1-0 a l’Osca

Gol Bakis celebracióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol, molts cops, és un estat d’ànim. I quan un equip té una bona dinàmica, tot sembla més fàcil. L’FC Andorra no va fer ahir el millor partit de la temporada, ni de bon tros, però va ser un dia d’aquells en què va sortir cara i no creu en els moments puntuals contra una SD Osca que va anar de més a menys. Un pal en contra que fa unes setmanes era gol o un VAR favorable quan en altres moments era el contrari són alguns dels detalls que van fer que els tricolors s’imposessin ahir a l’Estadi Nacional al conjunt aragonès per 1-0 gràcies a una diana de Sinan Bakis. Amb el triomf, els tricolors van encadenar set partits sense perdre per primer cop aquesta temporada, i segueixen mantenint la il·lusió per poder mirar cap a les posicions de play-off d’ascens en el que resta de campanya, un cop la permanència està ja virtualment segellada a falta d’un parell de punts.

Sarabia va donar la titularitat a Lizoain a la porteria després de nou duels seguits amb Ratti sota pals en la que va ser l’única sorpresa en un duel que va arrencar com era previst, amb monopoli local de la pilota i amb els visitants provant de pressionar amunt i no deixant estar gens còmodes els homes de Sarabia. El primer ensurt va ser visitant, amb un xut de Cristian Salvador al pal, i els tricolors van respondre amb un xut alt de Rubén Bover, però el gol no va arribar fins al minut 17. Molina va xutar de lluny, Andrés Fernández va refusar malament, i allà tot sol va entrar Sinan Bakis per fer l’1-0. Semblava que el davanter era en fora de joc, de fet, els jugadors gairebé no van celebrar la seva diana, però el VAR va donar la raó a l’àrbitre, que havia donat el gol en primera instància, i el gol va pujar al marcador. Els aragonesos van reaccionar ràpid, amb un xut de Cristian Salvador que va estavellar-se al lateral de la xarxa, però la més clara va tornar a ser tricolor amb una vaselina de Bakis que es va estavellar al travesser en una acció que l’àrbitre havia anul·lat per fora de joc, tot i que la repetició va demostrar que no ho era. L’última dels primers 45 minuts va arribar també amb Cristian, que Pastor va enviar a córner quan Obeng anava a rematar.

A la represa, els tricolors van ampliar el seu domini contra un Osca que anava baixant el seu rendiment i que es dedicava gairebé més a protestar algunes decisions que a buscar l’empat. Bover, amb una falta directa, i Bakis, després d’una passada a l’espai d’Hevel, van tenir el segon, que hauria donat la tranquil·litat absoluta, però l’FC Andorra no acabava de tancar el partit. També van provar-ho Mika Marmol, amb una ocasió claríssima, i Carlos Martínez, amb dues rematades forçades, però la pilota semblava no voler entrar, però tampoc no va fer-ho a la porteria pròpia, amb un Osca pràcticament inofensiu al tram final després de quedar amb un menys.

Al final, tres punts més per als tricolors, que ja pensen en la visita de dissabte a la Ponferradina.

DESTACATS

Bakis

GOLEJADOR

Va tornar a la cita amb el gol aconseguint l’11a diana de la temporada i enviant una pilota al pal.

Pastor

MUR

Ahir no va ser precisament el dia amb més feina, però segueix mostrant un gran moment de forma.

Jandro

REIVINDICAT

Va aprofitar la titularitat amb escreix, ajudant quan feia falta en defensa, i construint en atac.

Els jugadors celebren el gol que va donar els tres punts a l'equip a l'Estadi Nacional.

Els jugadors de l'Osca reclamen fora de joc en el gol de Bakis.

tracking