Retorn agredolç de la selecció a l'Estadi Nacional
Els ‘isards’ rebran Finlàndia a l’Estadi Nacional, on, destaca la federació, “no sabem si juguem o no a casa”
El 2 d’abril de l’any passat, la selecció va disputar davant Bulgària el seu darrer partit a l’Estadi Nacional i dissabte (17.00 hores) es retrobarà amb el feu habitual en l’enfrontament de la segona jornada de la Conferència Nord davant Finlàndia. El retorn a la instal·lació de la Baixada del Molí dels isards ha reobert inevitablement la ferida i la guerra amb l’FC Andorra per la gestió de l’Estadi Nacional.
La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) no amaga ni de bon tros el malestar i el tresorer, David Ferré, va comentar ahir que “ens agrada tornar al Nacional, però no sé si ens sentim realment a casa perquè hi ha hagut molts canvis i una remodelació. No hem pogut jugar ni fer cap entrenament per no fer malbé la gespa”. Serà, a més, el primer partit dels isards amb gespa híbrida, un fet al qual Ferré va treure importància perquè “els del rugbi no som tan primmirats con els del futbol i ens hi adaptem”. El dirigent també va lamentar que “la gent segueix estant enfadada per la situació i no saps fins a quin punt és casa nostra o no” i, en aquest sentit, va sostenir que “l’FC Andorra segueix sent prioritari per sobre d’una selecció nacional i no es pot entendre”. El president de la FAR, Jean Marc Flaux, va reconèixer que davant Finlàndia i Noruega, fins i tot, i donades les circumstàncies, “hauria estat millor jugar els dos partits a Prada de Moles, que els jugadors ja tenen les marques preses i hi estan més acostumats”. Tot i això, Flaux celebra que el fet de poder jugar a l’Estadi Nacional “és un compromís que va prendre Govern amb nosaltres i l’ha complert”.
En aquest punt, Ferré va dirigir els atacs ja de manera definitiva a l’FC Andorra i va comentar que l’equip d’Eder Sarabia “ha de marxar sí o sí l’any que ve, segons va deixar clar LaLiga, i per això vam signar el conveni”. El tresorer de la FAR va afegir que la patronal espanyola “va donar un any de moratòria i prou i si la temporada que ve l’FC Andorra segueix jugant, o ens ha enganyat o ho ha fet LaLiga, que no sap ni on pixa perquè, teòricament, la propera temporada no tenen camp”. Ferré va assegurar que “nosaltres no estem preocupats perquè no els farem fora, ho farà LaLiga, i nosaltres hauríem de recuperar el camp. No ens consta que hagin demanat una nova moratòria perquè no poden”. Posada sobre la taula la intenció de l’FC Andorra de construir properament el seu propi estadi, el tresorer de la FAR va disparar: “L’estadi que havien de fer a Encamp era un farol i aquest d’Andorra la Vella també, perquè no el faran. Si jo fos l’FC Andorra no em gastaria ni un euro en un estadi nou i no em mouria d’aquí [de l’Estadi Nacional], ja que tinc llum, aigua i gespa gratis i puc jugar.”
FINLÀNDIA, El LÍDER
En el vessant esportiu, el líder del grup, Finlàndia, arriba amb l’etiqueta d’imbatut i de ser un bloc molt físic. Unes característiques que no espanten els isards, que han conformat una convocatòria de 23 jugadors molt interessant, amb barreja de novells i experimentats. Adrià i Martí Casals, Dídac García, Ian Granyena i Hugo Llata són les principals novetats de la convocatòria tricolor. Lluc Cunill va explicar que “Finlàndia és el més fort del grup, però demostrarem que no som el mateix equip que va caure a Dinamarca i ara ens toca a nosaltres. Si ens vol guanyar haurà de suar de valent”.
COS TÈCNIC
Dani Raya i Alain Bonell, nous a l’‘staff’ L’absència de Thierry Barbière per motius mèdics per a aquest doble compromís dels isards ha fet que la direcció esportiva de la FAR optés per conformar un nou cos tècnic. El seleccionador, Paul Alieu, tindrà el suport de Dani Raya i d’Alain Bonell a la banqueta, així com de Peter Ambor, per dirigir la selecció contra Finlàndia i Noruega. Barbière continuarà a l’staff un cop s’hagi recuperat, però la federació ha determinat aquest triumvirat atesa la seva absència.