HANDBOl

Andorra s'estrena amb victòria davant de Malta ( 27-29)

Els tricolors trenquen al tram final un duel de màxima igualtat

Àlex Ros, en una acció del partit d'ahir.IHF

La selecció masculina d’handbol va estrenar-se amb victòria per 27 a 29 davant de Malta a la quarta edició de del Campionat de Nacions Emergents de la IHF (Federació Internacional d’Handbol), que se celebra a la ciutat búlgara de Varna. El combinat d’Alex Weikert, que s’estrenava com a seleccionador, es va acabar enduent en el tram final un duel molt igualat davant del combinat maltès amb protagonisme preeminent d’Unai Ruiz, màxim golejador dels tricolors i també del partit amb un total d’onze dianes.

El partit va tenir igualtat des de l’inici, però amb Malta intentant arribar a distanciar-se sense acabar d’aconseguir-ho tot i arribar a tenir tres gols de marge a la primera meitat. Andorra, però, va poder reaccionar i el duel va arribar al descans amb empat a 12 gols. A la represa, el duel va seguir un guió similar, amb intercanvi de cops, igualtat i sense que cap dels dos equips pogués acabar de trencar el partit. Ja als últims minuts, els tricolors van posar-se dos gols amunt, però Malta va poder tornar a empatar al tram final, tot i que a la segona Andorra ja no va deixar escapar la victòria i es va acabar imposant per 27 a 29.

Després del partit, Unai Ruiz va manifestar que “hem competit com a animals, estem molt contents, marxem amb la primera victòria i tenim moltes ganes de jugar contra l’Índia”. Els asiàtics seran avui el rival dels tricolors (11.15 hores) i si Andorra venç aconseguirà el pas a les semifinals.