La candidatura d'Andorra tindrà Narvik i Val Gardena com a rivals

La decisió definitiva arribarà el juny del 2024 durant el congrés de la FIS

La pista Avet de Soldeu durant les finals de la Copa del Món.WCF 2023

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La candidatura dels sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí del 2029 tindrà finalment dos rivals, Narvik, a Noruega, i Val Gardena, a Itàlia. La FIS (Federació Internacional d’Esquí) va confirmar ahir durant la trobada de primavera de l’ens els candidats definitius a la cita mundialista, i va confirmar tots tres aspirants. En el cas d’Andorra, repetirà com a candidata després de no haver pogut obtenir el Campionat del Món del 2027, mateixa situació en què es trobarà l’estació noruega de Narvik. Per a Val Gardena, a Itàlia, serà la primera vegada que opti a acollir el Mundial.

Amb la confirmació oficial de les candidatures, ara s’obre un procés que culminarà al juny del 2024 al congrés de la FIS a Reykjavík, a Islàndia, on s’escollirà la seu definitiva. Abans, però, tots tres aspirants hauran de presentar el dossier detallat de cada candidatura abans de l’1 d’agost, a més de tenir una reunió amb els responsables de la FIS.

Una delegació de la candidatura amb David Hidalgo, director general, Marc Mitjana, secretari general, i Santi López, director esportiu, a més de Pepi Pintat, president de la FAE, Patrick Toussaint, vicepresident de la FAE, Roger Vidosa, director d’esquí alpí, Antoni Crespo i Bernat Escoda, va desplaçar-se a la trobada de primavera de la FIS.

tracking