REPORTATGE

Que en siguin 100 més

Eder Sarabia, que va convertir-se en centenari a la banqueta tricolor diumenge contra el Lugo, es mostra il·lusionat per seguir més anys de tècnic tricolor.

El tècnic tricolor en el debut, contra l'Espanyol B.FCA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El duel entre el Lugo i l’Andorra va certificar la permanència matemàtica del conjunt tricolor a la Segona Divisió del futbol espa­nyol, però el matx a l’Anxo Carro serà recordat especialment per Eder Sarabia, que va complir 100 partits a la banqueta del conjunt del Principat. En el feu on el seu mentor, Quique Setién, va començar a meravellar, primer fent pujar l’equip a la categoria de plata i posteriorment fent un futbol alegre i convertint-se en un dels equips de moda de la lliga, el tècnic basc va celebrar el centenari com a tricolor.

Lluny queda ja aquell 3 de febrer del 2021, quan Sarabia va debutar a la banqueta de l’FC Andorra guanyant a domicili l’Espanyol B per 0 a 2. Quatre dies després va repetir imposant-se al Barça B a domicili, i aquell mateix any es va certificar la classificació per a la nova Primera RFEF, primer, i per als play-off d’ascens, després, on els tricolors van caure davant del filial de la Reial Societat. No va ser a la primera, però l’any següent l’equip va completar una temporada espectacular fins a proclamar-se campió de la tercera categoria del futbol espanyol i aconseguir l’històric ascens al futbol professional, en què ha aterrat aquest curs amb una actuació per emmarcar, salvant-se a tres jornades del final i arribant fins i tot a somiar cotes més altes.

Però més enllà de la trajectòria i del què, Sarabia està especialment orgullós del com, i després del duel a l’Anxo Carro va assegurar que “estem contents pel creixement que hem anat tenint amb cap i establint bé les bases, però sobretot per la manera de fer-ho”, i va afegir a continuació que “per mi el més important és la manera de jugar que hem demostrat, anant a quasi tots els camps així”. La trajectòria del basc a la banqueta tricolor va arrencar amb dues victòries a domicili, però el tècnic té clar que el clic va arribar al Camp d’Esports de Lleida encara a l’antiga Segona B, i va assenyalar que “aquell dia, quan vam classificar-nos per a la Primera RFEF, va ser un punt d’inflexió, i a partir d’allà l’equip ja va fer el salt per ser el que volíem ser, i després la temporada passada ja va ser extraordinària, i aquesta un altre cop”.

Preguntat per quin ha estat el seu millor moment a la banqueta tricolor, el tècnic basc va decidir ben ràpid: el partit del curs passat contra l’Albacete a l’Estadi Nacional. “Va ser molt assenyalat perquè veníem de perdre 3 a 0 al descans contra el Betis B, que ja havia baixat, però vam ser capaços de fer un partidàs contra ells”, va destacar el tècnic tricolor, que també va recordar com a dies importants “el debut a Segona enguany a Oviedo amb el gol de Pau, molts partits en els quals hem fet un futbol espectacular, el dia del Lleida o el partit de la temporada 2020-2021 contra l’Eivissa, on ja es va començar a veure l’equip que volem ser en el futur”.

Però més enllà del passat, Sarabia també va voler mirar cap endavant i va parlar ben clar afirmant que “està sent un gran somni i tant de bo pugui estar 100 partits més gaudint en aquest club, amb aquest equip, a Andorra, i amb la meva gent”, i va cloure que “hem gaudit molt amb aquest equip i estic convençut que ho seguirem fent perquè soc molt feliç”.

EL VESTIDOR, SATISFET

El vestidor tricolor va mostrar la seva felicitat pel centenari del tècnic basc i va referir-se a aquesta efemèride. Un d’aquests és el cas de German Valera, que tot i arribar a l’entitat l’estiu passat va manifestar sobre Sarabia que “li tinc una estima especial, m’ha ajudat molt a sentir-me bé i tornar a poder gaudir del futbol, així que estic molt content per ell”.

HORARIS

Dos dissabtes per tancar la competició L’FC Andorra tancarà la primera temporada a Segona Divisió amb dos partits en dissabte. Més enllà del duel d’aquest diumenge a l’Estadi Nacional contra el Tenerife (16.15 hores), LaLiga va confirmar els horaris de les dues últimes jornades. Els tricolors visitaran Leganés dissabte 20 a les 18.30 hores i dissabte 27 rebran el Vila-real B a l’Estadi Nacional a l’últim duel del curs. Aquests horaris, però, podrien canviar, ja que estan inclosos a la jornada unificada, i si no hi hagués objectius classificatoris en joc (en principi així seran perquè tots tres equips estan salvats) es podrien modificar.

Eder Sarabia, diumenge a Lugo, on va complir 100 partits a la banqueta tricolor.

tracking