Bàsquet

El MoraBanc Andorra torna a l'ACB

Els tricolors han segellat l’ascens amb una exhibició davant de l’Ourense (95-61) guiats per un espectacular Poliesportiu

La celebració de l'ascens.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra jugarà la propera temporada a la Lliga ACB després de desfer-se de l’Ourense al Poliesportiu per95-61i certificar així el títol de campió de la LEB Or. Els tricolors no han fallat davant d’un Poliesportiu ple fins la bandera, i han aconseguit pujar per tercera vegada a la màxima categoria del bàsquet espanyol tot just 364 dies després de descendir davant del Lenovo Tenerife, amb una exhibició de bàsquet davant del conjunt gallec que ha fet embogir a la parròquia tricolor, que ha xalat de valent amb el retorn de l’equip a l’elit.

El partit ha tingut poca història, i és que el MoraBanc no s’ha estat per romanços i, conscient del que es jugava, ha sortit a per totes des de l’inici amb un Poliesportiu endolladíssim. Els tricolors han anat obrint forat poc a poc, marxant amb una màxima de 13 punts just a l’acabar el primer quart (25-12). El partit anava com la seda, amb l’única notícia negativa de la lesió de Rafa Luz, que arribava ja amb molèsties, i que ha hagut d’abandonar el parquet per problemes físics. Mentrestant, els homes de Natxo Lezkano, no s’han deixat sorprendre en cap moment, i han seguit en mode piconadora arribant a guanyar per 22 punts (41-19) en una primera meitat que ha finalitzat 49-32 amb un intercanvi de triples.

A la represa, el MoraBanc ha seguit mostrant la seva millor versió situant-se 28 amunt (64-36) després d’un triple de Rubio a l’equador del tercer període. L’ascens estava ja a la butxaca amb el que s’estava veient sobre el parque, i només un cataclisme de dimensions desconegudes podia fer que el MoraBanc Andorra no tanqués la jornada com a equip de la Lliga Endesa. Però no. Avui era un dia de gaudir, no de patir, i el MoraBanc Andorra ha seguit amb l’exhibició contra el conjunt gallec per tancar el tercer quart 72-45. Els últims deu minuts s’han fet ben llargs, no perquè l’Ourense s’acostés, tot el contrari perquè el MoraBanc ha seguit obrint forat, si no perquè la gent volia esclatar de felicitat i celebrar de valent un ascens més que treballat en una de les LEB més dures que es recorden amb un marcador final de 95-61 que ha entrat ja a la història de l’entitat tricolor.

Els tricolors encetaran així la propera temporada la seva tercera etapa a la millor lliga d’Europa després de dominar amb mà de ferro la LEB Or amb 29 victòries en 33 partits, i aconseguir el retorn per la via ràpida a l’elit del bàsquet espanyol.

tracking