Qüestió d'orgull

L’FC Andorra, amb res en joc a efectes classificatoris, busca tres punts davant del Tenerife

Qüestió d'orgull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra rep aquesta tarda el CD Tenerife (16.15 hores, Estadi Nacional) en un partit amb poc en joc, més enllà de l’orgull. De fet, aquest va ser l’argument a què va apel·lar el tècnic tricolor, Eder Sarabia, un cop l’equip ja va assolir la setmana passada la salvació matemàtica, i va quedar-se també sense opcions de classificar-se per al play-off. “És un partit per demostrar l’orgull col·lectiu i individual contra un equip que és semblant a nosaltres a la classificació i que arriba en un bon moment, i hem d’intentar posar els arguments individuals i col·lectius per demostrar que som millors”, va manifestar el tècnic tricolor, que va afegir que “també hi ha altres coses en joc, com el currículum, perquè no és el mateix dir que acabes 14è o 15è, que 8è o 9è, o pel club, perquè, des del punt de vista econòmic, no és el mateix acabar en una posició o una altra (els clubs reben un import més alt de drets de televisió en funció de la posició final a la classificació)”. Sarabia va referir-se també a l’estat dels jugadors a falta de tres partits, aparentment plàcids, i va assenyalar que “veig l’equip bé, i és important que aprofitem l’oportunitat que tenim d’aquí a final de temporada, al marge de la professionalitat que hem de demostrar, i del rigor, perquè el club s’hi juga també molts diners, i per a nosaltres és molt important aquest tram final”.

Al davant hi haurà el Tenerife, ja salvat també com els tricolors, sense opcions de play-off, i amb un punt per sobre a la classificació que l’equip del Principat. Sobre el duel d’aquesta tarda, Sarabia va preveure “un equip amb alternances, ja que pot ser més ofensiu o replegar una mica més”, i va afegir que “a l’anada ens va canviar alguns matisos, i estem preparats per a qualsevol cosa, que siguin una mica més agressius o que ens esperin, però és un equip que amb la pilota està molt bé, tenen bons futbolistes a dalt, jugadors de diferents perfils, i estan en un puntet de finor i encert”.

A les baixes ja conegudes de Martí Vilà, per lesió, i d’Alti, sancionat, va afegir-s’hi la de Sinan Bakis. I és que el pitxitxi tricolor arrossega des de fa uns dies molèsties al genoll i no podrà jugar avui, tot i que la intenció, tal com va confirmar Sarabia, és que pugui jugar el duel de dissabte vinent davant del Leganés. El tècnic va referir-se també al procés de recuperació de Vilà, que aquesta setmana ha començat a còrrer a la gespa, i va declarar que “va bé, estem contents perquè està complint els terminis previstos, i espero que a meitat de pretemporada estigui per entrenar amb el grup”.

Important pels visitants

Des de l’òptica canària, el tècnic Luís Miguel Ramis va mostrar-se en una línia similar a Eder Sarabia, i va assenyalar que “el partit és important per a nosaltres per punts, sensacions i per l’obligació de ser professionals”, i va acabar dient que “és un rival que t’exigeix molt i que té unes característiques molt marcades”.

El rival

Cristian García, COPE Tenerife

El Tenerife vol millorar fora

Els mals números lluny de l’Heliodoro Rodríguez, on el Tenerife ha sumat només dues victòries en tota la temporada, han evitat que l’equip de Ramis entri als llocs de play-off d’ascens a Primera. El conjunt chicharrero arriba a Andorra acumulant dues victòries consecutives i sis partits sense perdre i, lògicament, amb la voluntat de tornar a guanyar fora de casa. A més, estan obligats a quedar al més amunt possible a la classificació perquè la temporada vinent hi ha un projecte ambiciós.

tracking