REPORTATGE

El MoraBanc 'festeja' amb l'afició

El Morabanc Andorra celebra amb el seu públic el retorn a l’elit del bàsquet espanyol en una jornada festiva al centre de la capital.

Els jugadors tricolors van celebrar l'ascens a l'ACB davant la plaça Príncep Benlloch de la capital.Comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va celebrar ahir amb l’afició l’ascens a l’ACB amb una festa a la plaça Príncep Benlloch. Després d’una nit de dissabte llarga, els festejos van seguir ahir amb un públic que encara tenia ganes de més, i és que mig miler de persones van ser ahir davant del comú d’Andorra la Vella per seguir gaudint amb els jugadors, entrenadors i directiva del retorn a l’ACB. Fa poc més de set mesos, a la festa de principi de temporada a l’avinguda Meritxell, el capità de l’equip va mostrar-se clar: “Vibrarem com mai i portarem el club on cal.” I dit i fet, i ahir, més enllà de fer-ho cada partit a casa amb l’explosió final de dissabte passat al Poliesportiu, club i afició van tornar a unir-se en una festa al carrer.

La tarda, amb pluja intermitent a la capital que no va impedir viure una jornada festiva, va estar amenitzada per l’actuació musical dels Benjis, per la interpretació de l’himne del club, La petja que no s’esborra, per part dels seus autors, Oriol Vilella i Lluís Cartes, però el moment més emotiu i especial va ser durant els discursos dels jugadors. Igual que havia passat a la festa de principi de temporada, l’aplaudiòmetre va rebentar quan va ser el torn de Nacho Llovet. “El que es va voler quedar”, van presentar-lo abans que agafés el micròfon al balcó del comú d’Andorra la Vella, i el capità va manifestar que “vull agrair-ho primer a tots els companys perquè ha estat un grup increïble”, i va afegir a continuació que “l’any passat va ser el moment més dur de la meva carrera, però la unió amb l’afició ens ha fet estar aquí i ara és un dels moments més feliços. Som campions i som ACB, i tot això és vostre”.

A la llista dels més aplaudits, els jugadors de la casa Alexis Bartolomé o Aaron Ganal, que ha tornat al tram final de curs per ajudar l’equip als entrenaments, o el murcià Juan Rubio, que va animar-se a fer el discurs en català en un gest agraït també per l’afició, i que va seguir demostrant la seva personalitat i humor, ja que va arrencar imitant la frase viral de David Bisbal “bueno, ¿cómo están los máquinas? Lo primero de todo”, arrencant un somriure del públic. També va pujar fort a l’aplaudiòmetre Thomas Schreiner, que celebrava el seu segon ascens com a tricolor, o el delegat, Chechu Bermudo, present en les tres ocasions en què l’entitat ha assolit l’elit del bàsquet espanyol. Habitualment callat i serè, i en un segon pla, l’MVP històric de l’entitat va veure i escoltar com la parròquia tricolor entonava també el seu nom.

La festa d’ahir no va deixar de ser un exemple més de comunió que hi ha hagut enguany (realment des que l’equip va baixar) entre equip i públic, com va exemplificar el director general, Francesc Solana, que durant el seu discurs va destacar que “el millor no és pujar, és tenir-vos a vosaltres”, i que posteriorment va explicar al Diari que “estem fent coses que no ha fet ningú, hem traspassat etapes amb la nostra gent, i avui també”. En la mateixa línia, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, va afirmar que “fa un any vam baixar, estàvem molt tristos i no sabíem com respondria la gent, i ha estat l’hòstia”, i va agregar que “hem tingut més gent que mai, i hem tornat a la gent una mica el que et sents amb deute. Sentíem que els ho havíem de tornar, però ens ho han tornat ells”.

Alegria 'exterior'

Més enllà dels actuals integrants del club, exjugadors o exentrenadors també van mostrar la seva alegria a les xarxes pel retorn del MoraBanc a l’elit, com Ibon Navarro, Oriol Paulí o l’excapità Guille Colom.

SENSE CÀNON PER TORNAR A LA LLIGA ACB

El MoraBanc Andorra no haurà de pagar cap cànon per pujar a l’ACB i podrà tornar sense cap problema a l’elit del bàsquet espanyol. Al contrari del que va passar a l’anterior ascens, el 2014, els equips que pugen ara no han d’abonar aquest import (llavors va ser de 3,1 milions), i ara l’ACB descompta una part dels ingressos de quatre anys per tal de satisfer una nova quota anomenada valor de participació. Ara, doncs, l’entitat podrà centrar la feina dels despatxos en la confecció de la plantilla.

tracking