alpinisme

Troguet ha de tornar al camp base de l'Everest

Troguet, al camp base de l'Everest.INSTAGRAM

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Stefi Troguet va haver de tornar al camp base de l’Everest a causa que fa dies que està malalta per un virus. L’alpinista va encetar fa unes setmanes una nova expedició del projecte per coronar els catorze vuitmils del món sense oxigen, i en aquest cas les muntanyes escollides eren el cim més alt del planeta, a més del Lhotse.

Troguet va passar dues nits al camp 2 de l’Everest i una més al camp 3, però “no va anar com esperava”, segons ella mateixa va explicar a les xarxes socials. És per això que finalment va decidir tornar al camp base “veient com el meu cos no respon a causa del virus i la tos... I veient frustrada com el meu somni se’m va escapant”. L’alpinista va assenyalar que fa “molts dies que estic afectada per un virus i una tos inhumana, i que a mesura que he anat pujant ha anat empitjorant”.

Degut a aquesta circumstància, va haver de baixar al camp base “plorant”, tal com ella mateixa va admetre, veient com el somni de coronar l’Everest s’allunyava. Troguet va ser visitada per un metge i està en espera de veure com segueix la seva evolució per poder prendre decisions amb vista al futur.

tracking