Malta 2023 - Rugbi

Or per al rugbi femení i bronze per al masculí

Els equips femení i masculí es van penjar les primeres medalles de la jornada arrodonint dos tornejos excel·lents

La selecció femenina de rugbi de set va aconseguir la medalla d'or després d'una gran remuntada.FEDERACIÓ ANDORRANA DE RUGBI

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les dues seleccions de rugbi de set presents als Jocs dels Petits Estats de Malta van obrir la jornada de la millor manera per a la delegació andorrana. L’equip femení va guanyar la medalla d’or després d’una gran remuntada a la final tot superant les malteses per 12 a 14. El conjunt local es va avançar per 12 a 0, però les grandalles van aixecar el marcador amb convicció i eficàcia i es van endur l’enorme alegria d’un triomf lluitadíssim.

Una medalla d’or on l’aspecte mental va ser cabdal. Nàdia Olm, jugadora de la selecció, va explicar que “han estat els primers Jocs per a nosaltres i teníem moltes ganes de fer un bon resultat. Ho havíem preparat molt bé i l’aspecte mental ha estat molt important”. En aquest sentit, un dels entrenadors, Josep, Pipo, Badia, va comentar que “les noies m’han impressionat en l’àmbit mental perquè no fer un assaig i després encaixar-ne dos i estar perdent 12 a 0 és molt complicat remuntar i elles ho han fet. És un grup jove, ambicionat per Andorra 2025, i només ens queda seguir millorant”. Olm va reconèixer que “potser la final no ha estat el millor partit que hem jugat perquè hi ha hagut errades defensives, però com s’acostuma a dir, les finals es guanyen. A més, no era gens fàcil jugar contra Malta, a casa seva i amb un públic majoritàriament local. Teníem clar, però, que per tota la gent que ha vingut i la que ens ha seguit des de l’streaming, la medalla d’or havia de ser per a nosaltres”. Un brillant i treballat or al qual es va afegir el bronze aconseguit pel combinat masculí, després de les dues victòries en els dos darrers partits de la lligueta. Els isards es van desfer amb contundència de Xipre (0-52) i de Mònaco (22-5), amb una mica més de patiment a l’inici, ja que el conjunt monegasc s’havia avançat per 0 a 5. Un dels tècnics, Cristian Cerqueda, va exposar que “l’objectiu era aconseguir una medalla i sumar tres o quatre victòries en els cinc partits. Sabíem que després de perdre contra Malta les opcions passaven per fer molts punts contra Xipre i poder guanyar Mònaco i així ha estat”. El jugador Adrià Calvo, per part seva, va destacar que “hem sabut jugar al que a ells els feia mal i trobar solucions. No ha estat fàcil, ha estat un partit dur però hem demostrat que teníem moltes ganes i potser l’or de les noies ens ha acabat motivant”.

Les dues medalles del rugbi de set, amb les dues sumades en natació, van engreixar el botí d’Andorra als Jocs dels Petits Estats, que ja acumula 16 medalles, amb quatre ors, quatre plates i vuit bronzes.

tracking