ESquí

Els equips de la FAE inicien la part física de la pretemporada

Els tests finalitzen avui amb una prova de 3.000 metres de resistència al Comunal

Àlex Rius, un dels esquiadors que van fer les pertinents valoracions.FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La pretemporada està en plena fase de treball i el preparador físic dels equips nacionals, Damià Costa, està realitzant aquesta setmana les valoracions dels nivells de cadascun dels esquiadors. Es tracta de “veure com estan els nostres esportistes funcionalment i a partir d’aquí fer tota la planificació de tot l’estiu”, explica Costa des del Centre de Tecnificació d’Ordino, on s’han dut a terme les primeres proves.

També es tracta de veure si els esportistes milloren respecte d’altres edicions: “Volem comparar les dades amb les de l’any passat o amb les vegades que hem fet tests.” A partir de l’obtenció de tots els resultats, es tracta d’“ajuntar-ho tot per fer la programació individual per al que necessita cadascú”, explica. Costa exposa que “ho separem en dos grups. Primer fem les proves de velocitat, que són esprints, després fem tests d’agilitat, i a partir d’aquí anem als més importants, que són els de potència d’extremitat inferior, salts, un test incremental de sentadeta [squad] i després uns tests de força de tronc, i per acabar un test de resistència específica, que són salts al calaix durant 90 segons”. A les valoracions d’ahir van estar presents els esquiadors Axel Esteve, Àlex Rius, Bartumeu Gabriel, Xavier Cornella, Roger Puig, Jordina Caminal, Íria Medina i Carla Mijares. Joan Verdú i Cande Moreno les realitzaran els pròxims dies fora del Principat.

Les proves es completen avui amb una sessió a la pista d’atletisme del Comunal i amb una única prova, 3.000 de carrera a peu, per valorar la resistència.

tracking