L'FC Andorra podria fer entre 10 i 12 fitxatges

L’FC Andorra confirma que els cinc futbolistes cedits causen baixa, tot i que es treballa perquè alguns tornin

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plantilla de l’FC Andorra comença a patir els primers canvis, molts ja esperats i que només necessitaven l’oficialització, de cara al curs 2023-2024. El club tricolor ha acomiadat els sis futbolistes que han vestit la samarreta tricolor com a cedits aquesta temporada –Morer, Petxarromán, Àlex Valle, Aguado, Bundu i Valera– tot i que, en alguns casos, es podria veure una seqüela a l’Andorra.

No és el cas d’Aguado, que serà jugador del Reial Saragossa després de tres temporades a préstec a l’equip tricolor. Tampoc seguirà Adrià Altimira, tal com va assegurar el Diari fa un mes, ja que no ha donat resposta a l’oferta de renovació que li va presentar l’entitat i està esperant que una de les propostes que té –principalment la del Mallorca– acabi cristal·litzant. Dels jugadors que acabaven contracte només se li ha ofert la renovació a Nico Ratti –que es troba gairebé enllestida– i a Sergio Molina, que ja ha ampliat el vincle fins al 2025. Per part seva, Hevel podria renovar i continuar una temporada més a l’equip, tot i que no es descarta que voli tenint en compte que és agent lliure, Jacobo també finalitza el compromís amb l’Andorra i la seva baixa es farà oficial durant els propers dies, Carlos Martínez també fa pinta que no continuarà, ja que ha acabat el contracte i té ofertes i, finalment, el cas Sinan Bakis sembla definit. El màxim golejador de l’equip, amb 12 dianes, no va quedar renovat automàticament i és agent lliure. El davanter es deixa estimar i els cants de sirena d’equips com el Saragossa i, fins i tot, algun Primera Divisió el fan descartar, a hores d’ara, l’opció tricolor, que sembla esvaïda al cent per cent. El mig del camp és la part que ofereix més dubtes. Jandro Orellana, Bover i Iván Gil tenen contracte en vigor –tots fins al 2024–, però, depenent de com evolucioni el mercat, no seria cap sorpresa majúscula que algun d’ells sortís, tot i que el més probable és que la temporada vinent segueixin sota les ordres d’Eder Sarabia. El que sembla evident és que el mercat d’estiu es preveu llarg, farragós i amb moviments molt pausats. La direcció esportiva treballa a foc lent per confeccionar la plantilla del proper curs, en què es vol fer un ferm pas endavant.

Entre 10 i 12 reforços

Després d’una primera temporada a l’elit, amb una 7a plaça final fantàstica, l’FC Andorra i la cúpula tenen molt clar que aquesta temporada que comença a l’agost ha de tornar a ser protagonista. Una Segona Divisió amb potències com l’Espanyol, l’Elx, el Valladolid o els que es despengin del play-off no treu ambició al club tricolor. La temporada que ha finalitzat és el millor aval perquè la secretaria tècnica, encapçalada per Jaume Nogués, pugui aspirar aquest estiu a un tipus de jugador que en el passat mercat van decidir-se per altres equips més consagrats a la categoria. En aquest sentit, i atesa la quantitat de jugadors que agafaran la porta de sortida del club, es preveuen entre 10 i 12 fitxatges. La xifra podrà variar atenent si, finalment, alguns dels cedits que acaben contracte poden ser recuperats per l’equip, com ara Petxa, Bundu o Valera. El que sembla evident és que la porteria i la defensa serà la línia que pateixi menys canvis, ja que, en principi, vindran un o dos laterals drets i, potser, un central. La direcció esportiva pentina el mercat també per portar un 6 –un perfil Aguado– i dos interiors, tres extrems –dos si torna Bundu– i dos davanters centre. El que també és definitiu és que cap dels jugadors que l’Andorra té repartits com a cedits –Berto, Nieto, Diego González i Moha– tornarà.

EDER SARABIA, A L'HOMENATGE DE JOAQUÍN

El tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia, és un dels molts convidats que estaran presents aquesta nit a l’homenatge del mític futbolista del Reial Betis Joa­quín Sánchez. L’entrenador tricolor va tenir, com a segon de Quique Setién, Joaquín sota les seves ordres durant les temporades 2017-2018 i 2018-2019 i manté amb el ja exjugador una fantàstica relació. El partit es disputa a les 21.00 h al Benito Villamarín de Sevilla i Sarabia, acompanyat de la seva parella, Mònica Bernaus, gaudiran avui de l’homenatge a Heliòpolis.

tracking