cursa d'obstacles

L'Spartan supera les expectatives i omple Encamp

L’organització del Campionat d’Europa de Spartan Race fa una valoració positiva de l’edició del 2023 a Encamp

Participants a l'Spartan Race celebrada a Encamp.ANTONIO JAEN / SPARTAN RACE SPAIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valoració positiva i superant fins i tot les expectatives, així va referir-se l’organització al balanç del Campionat d’Europa de Spartan Race que Encamp va acollir el cap de setmana amb la presència de 5.500 inscrits de 43 països diferents. “Estem molt satisfets. Ha sigut un cap de setmana ple de gent, amb un degoteig de persones constant i creiem que ha sigut tot un èxit”, va manifestar el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del comú d’Encamp, Nino Marot, que va afegir que “per part del sector hoteler sabem que hi ha hagut plena ocupació i de la restauració i comerços també tenim molt bon retorn. Fem un balanç molt positiu”. També en la mateixa línia, el responsable de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va destacar que “ha estat un èxit per l’ambient, el moviment, les reaccions dels participants... totes aquestes coses ens han fet una sensació espectacular, potser millor del que ens esperàvem”, i va enumerar com una de les claus per tenir aquesta satisfacció el fet “de la integració que hem fet de les dues parts de la muntanya, que ens ha permès incloure molt de joc mental i tècnic, i aconseguir una carrera molt completa i especial pel Campionat d’Europa”.

Tot i que per tenir dades més fiables encara s’haurà d’esperar unes setmanes o mesos, des de l’organització creuen que el retorn econòmic per al país serà molt superior a l’esperat. L’any passat va ser d’1,4 amb menys de la meitat de participants, i, de cara a enguany, Ángel Sanz va manifestar que “crec que aquest any podem estar entre els 2,5 i 3,2 milions d’euros. Han vingut molts més acompanyants que l’any passat i hem tingut un dia més d’esdeveniment, ja que vam començar divendres, per tant, hi ha una nit més d'estança que l’any passat”. Per últim, Sanz va declarar que “Encamp ha demostrat que està capacitada per acollir esdeveniments com aquest”, tot i admetre que “ara és aviat per pensar en un altre Campionat d’Europa, però el cert és que els participants han sortit molt contents de la cursa, i treballarem per seguir fent més esdeveniments així”.

Mirant al futur

Encamp tornarà a acollir l’Spartan Race el 8 i 9 de juny de l’any vinent, tot i que sense ser Campionat d’Europa. Sobre la capacitat de creixement, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del comú d’Encamp, Nino Marot, va afirmar que “des del comú estem molt contents perquè tenim el poble ple i premiem sempre la qualitat a la quantitat”, i va cloure que “tenim més capacitat, hem demostrat que podem acollir un Europeu, i això ens anima per treballar amb més volums”. Per la seva banda, el director de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va destacar que “el llistó és complicat de superar, però seguim amb expectatives, per créixer més haurem de fer alguns ajustaments, però amb planificació tot es pot fer”.

VICTÒRIA PER A L'EQUIP FRANCÈS

L’Spartan Race Encamp va tancar-se ahir amb les proves Super de quilòmetres per a grups d’edat, els esprints i també amb una de les noves modalitats d’enguany, la Super Team Relay, cursa de relleus per equips mixtos. En aquesta nova cursa que s’estrenava enguany, la victòria va ser per a l’equip francès, amb un temps d’1 h 19’49”, mentre que van completar el podi el conjunt espanyol, amb un temps de’1 h 22’08”, i el de la República Txeca amb un crono d’1 h 23’05”.

tracking