La selecció torna a escena contra la potent Suïssa

Després de l’empat a Kosovo, la selecció torna a escena rebent Suïssa, l’equip més fort del grup

La selecció va fer ahir l'últim entrenament abans del duel contra Suïssa.F. GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Menys de tres mesos després de l’empat contra Kosovo amb què la selecció masculina de futbol va tancar la primera finestra del Preeuropeu per a l’Eurocopa d’Alemanya 2024, l’equip nacional torna aquesta nit a escena en un escenari ben diferent, i és que els tricolors tindran avui al davant Suïssa (20.45 hores, Estadi Nacional), l’equip més fort del grup, en un duel que poc tindrà a veure amb el que els homes de Koldo Álvarez de Eulate van tenir a terres kosovars.

L’equip helvètic arriba amb sis punts en dos partits després de golejar 0 a 5 Bielorússia i superar també a casa Israel, rival dilluns dels tricolors, per 3 a 0. Els homes de Murat Yakin són els favorits per guanyar el grup, tal com demostren els resultats passats, i la qualitat que tenen d’homes com Akanji, que s’acaba de proclamar campió de la Champions amb el Manchester City, de Xakha o de Shaqiri. És per això que el tècnic tricolor ja va avisar ahir que “venim d’un bon resultat, però demà haurem d’estar molt seriosos, fer-ho millor que contra Kosovo, perquè si no, no ens donarà”, i va agregar que “són els favorits, ho refermen a cada partit i trobar-los algun forat és complicat veient els números”. En el mateix sentit, el capità, Marc Pujol, va afirmar que “esperem un partit difícil, ja que tant com a equip com en l’àmbit individual és una selecció molt potent”, i va agregar que “haurem de cometre pocs errors i estar molt contentrats per poder competir amb ells i poder aspirar a quelcom que sigui positiu”.

Sobre l’estat de la selecció, Pujol va destacar que “crec que no és un mal moment per a nosaltres, és cert que portem unes setmanes des que van acabar les competicions, però també hem tingut temps per estar junts i una cosa pot compensar l’altra”, mentre que el seleccionador va afirmar en aquest sentit que “tenir una setmana neta no és normal i s’agraeix, però també és una incògnita perquè hi ha gent que porta quasi un mes aturada”. Per últim, Koldo Álvarez de Eulate va referir-se al retorn d’Ilde Lima, i va assenyalar que “sabem que tot s’està acabant, però és una sort tenir-lo amb nosaltres, que ens aporti i ens ajudi en tot el que pugui sumar”.

Des de la banda suïssa, el tècnic, Murat Yakin, va declarar que “hem vist que Andorra és molt competitiva”, mentre que el lateral Ricardo Rodríguez va afirmar que “segur que no serà fàcil jugar amb equips així”.

LA SUB 21 TORNA A ESCENA AMB LA VISITA A LES ILLES FÈROE

La selecció sub 21 disputa aquesta tarda el segon dels partits del Preeuropeu del 2025 amb la visita a les illes Fèroe (19.00 h). Després d’iniciar la fase amb un empat sense gols a domicili contra Bielorússia, els tricolors afronten ara una doble jornada amb el duel contra els illencs, i la visita del conjunt bielorús de dimarts a l’Estadi Nacional. Sobre el duel d’aquesta tarda, el seleccionador, Eloy Casals, va manifestar que “arribem bé, estem entrenant bé i crec que l’empat ens va animar per seguir en la bona dinàmica”. A més, l’entrenador va destacar que “hem fet èmfasi en tot allò que nosaltres podem fer, i confiem de poder fer un bon partit”.

tracking