Ilde Lima deixarà el futbol en actiu el proper setembre

El central s’acomiadarà de la selecció al duel que Andorra disputarà a Suïssa el 12 de setembre

Ilde Lima va substituir Joel Guillén al duel de divendres a l'Estadi Nacional contra Suïssa.X. MIRÓ / FAF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ilde Lima posarà al setembre el punt final a més de mitja vida de trajectòria al món del futbol, i deixarà l’esport rei amb gairebé 44 anys després del duel entre Suïssa i Andorra que es disputarà el dia 12 a l’Stade de Tourbillon de Sion, tal com va confirmar en declaracions al Diari, després del matx de divendres a l’Estadi Nacional entre tricolors i helvètics. “Tinc previst deixar-ho al setembre contra Suïssa”, va explicar el central, que va afegir a continuació que “volia deixar-ho en aquesta fase, i l’únic rival amb què tinc una mica de relació és Suïssa, perquè vaig jugar allà dos anys, és l’equip més important també del grup, i crec que és un moment idoni per posar el punt final, perquè seran ja quasi 44 anys i ja en són prou”.

Lima segueix sent el futbolista que més partits ha jugat amb la selecció amb diferència (el de divendres va ser el seu duel 135, 15 més que Marcio Vieira, que és el segon), és el màxim golejador del combinat nacional amb 11 dianes i divendres va allargar el seu rècord Guinness de futbolista amb una carrera internacional més llarga amb 25 anys 11 mesos i 13 dies (va debutar el 22 de juny del 1997 davant d’Estònia marcant gol, i divendres 16 de juny del 2023 va disputar, de moment, el seu últim partit), a més d’haver exercit com a capità de l’equip nacional durant 52 d’aquests duels. Abans del partit del 12 de setembre a Suïssa, Lima té encara el partit de demà a Israel, i el del 9 de setembre davant de Bielorússia a l’Estadi Nacional, en el que podria ser el seu comiat davant de l’afició tricolor tres dies abans de l’últim partit.

Però abans de l’aturada del setembre, resta el duel de demà a Jerusalem, en una data especial, en el que serà el partit 200 de la selecció absoluta masculina, i Lima va manifestar al Diari que “a mi em fa il·lusió jugar un segon, així que imagina’t el partit 200”, a més d’afegir a continuació que “vaig tenir la sort d’estar al segon partit de la selecció, després he pogut estar-ne a molts més i he tingut la sort de gaudir-ho”. El matx de divendres contra Suïssa va significar el retorn d’Ilde a la selecció després d’un any i sis dies d’absència, i just després del partit, va mostrar la seva emoció assenyalant que “jo estic pel que sigui, aprofito al màxim, gaudeixo al màxim, han estat cinc minutets que fan molta il·lusió perquè han estat uns anys molt complicats”, i va agregar que “la veritat és que ho gaudeixo, i estan per arribar els meus últims, així que ho disfruto al màxim”.

LLARGA CARRERA EN CLUBS

Més enllà de la llarga trajectòria amb l’equip nacional, Ilde Lima compta també amb una extensa carrera a nivell de clubs amb equips a Espanya, Itàlia, Grècia, Mèxic, Suïssa i, evidentment, a Andorra. Format a l’FC Andorra, on ha acabat la seva carrera amb l’equip filial a Tercera Catalana, Lima ha jugat a les primeres divisions suïssa, mexicana i grega amb el Bellinzona, Pachuca i Ionikos, o a la Segona Divisió espanyola amb l’UD Las Palmas i el Polideportivo Ejido, o a la Sèrie B italiana a les files de la Triestina, on va ser en dues etapes i va convertir-se en un dels jugadors més estimats de l’equip. A nivell nacional, Lima va ser a la millor etapa de l’FC Santa Coloma i també a la de l’Inter Club Escaldes, a qui va ajudar a aconseguir els seus primers títols i lligues.

JORDI RUBIO I ALEIX VILADOT ENTREN A LA CONVOCATÒRIA PEL DUEL CONTRA ISRAEL

La selecció absoluta ja es troba a Israel, on demà disputarà el quart duel d’aquesta fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024. Koldo Álvarez de Eulate va haver de realitzar dues variacions a la llista de convocats, ja que va perdre Chus Rubio i Èric de Pablos per lesió, dos defenses que van ser substituïts a la convocatòria per Jordi Rubio i Aleix Viladot. Després del duel de divendres contra Suïssa, la selecció va marxar cap a Barcelona, i ahir va exercitar-se al CAR de Sant Cugat abans de volar a la tarda en direcció a Jerusalem, on es disputarà el partit de demà. Els homes de Koldo Álvarez de Eulate faran avui l’entrenament oficial al Teddy Stadium abans d’un partit important per a la selecció, ja que serà el duel 200 de l’equip nacional d'ençà que va estrenar-se al novembre del 1996 amb una derrota per 1-6 contra Estònia al Comunal.

tracking