motociclisme

Toni Bou es mostra irresistible a Sant Julià

El pilot resident s’imposa amb solvència i supera Busto en la primera cursa de la cita andorrana

El pilot resident Toni Bou va dominar la primera cursa del GP d'Andorra.FEDERACIO MOTOCICLISTA D'ANDORRA

Toni Bou va fer el bo el pronòstic i va confirmar fil per randa el guió previst. El pilot resident va dominar amb solvència la primera jornada del TrialGP de Sant Julià de Lòria, cinquena data del calendari del Campionat del Món de Trial GP. L’absència d’Adam Raga –un trencament de menisc que fins ara no li impedia competir ja fa un temps que li fa la guitza– va obrir el camí per Bou i Busto i per la lluita pel podi.

El resident es va imposar després de sumar 23 peus de penalització en les dues voltes pels 45 de Jaime Busto. El sector del riu va marcar la diferència entre els dos pilots. El tercer en discòrdia va ser l’italià Matteo Grattarola amb 54 peus, que li permeten seguir en la lluita pel tercer lloc de la general, encara en possessió de Gabriel Marcelli, cinquè ahir a Sant Julià amb 63 peus. A la general, Toni Bou suma 171 punts, Jaime Busto 160 i Marcelli, 122. La segona cursa, la d’avui, en el 25è aniversari del TrialGP a Sant Julià de Lòria, pot aplanar una mica més el traçat de Bou arribats a l’equador de la temporada.

VALL I LESTANG A TRIAL2

Gaudí Vall i Jordi Lestang van ser els millors andorrans en la representació tricolor en la categoria de Trial2. Vall va ser 39è amb 46 peus, Lestang, 30è amb 47 punts de penalització i, finalment, Valentí Cristina, el tercer andorrà, va finalitzar en la darrera posició, la 40a, amb 101 peus. El vencedor va ser Pablo Suárez, Gael Chatagno segon i Harry Hemingway va completar el podi amb el tercer lloc. En categoria Trial2 Woman, Laia Pi va ser tercera amb 18 punts, per darrere de la italiana Alessia Bacchetta, segona, i Alycia Soyer, guanyadora per només un peu. La pilot andorrana Elia Pascuet va signar una 10a posició, amb 128 punts de penalització. Finalment, en la categoria Trial3, la victòria la van acabar de definir els temps. Els tres primers classificats van registrar un empat a 10 punts, però Jone Sandvik, el vencedor, va invertir menys temps, més de 25 minuts, que els seus rivals, Pawel Ryncarz, segon, i George Hemingway, que va ser tercer.