motociclisme

Toni Bou domina a Sant Julià

El pilot resident es torna a imposar a la segona cursa de la cita andorrana, marcada per la pluja

El pilot resident, el català Toni Bou, durant la prova d'ahir a Sant Julià de Lòria.FEDERACIO MOTOCICLISTA D'ANDORRA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Toni Bou no ha tingut rival que li fes ombra en el transcurs del TrialGP de Sant Julià de Lòria. El pilot resident va dominar amb escreix durant les dues jornades de la cita andorrana, cinquena data del calendari del Campionat del Món. Amb la victòria d’ahir i el doblet lauredià, Toni Bou ja suma 191 punts a la classificació general i gaudeix d’un coixí de 13 punts respecte el seu perseguidor, Jaime Busto, que en té 177, i de 58 amb el tercer, el gallec Gabriel Marcelli.

La segona cita andorrana, marcada per la pluja, va dificultar encara més les zones als pilots. Tot i això, el frec a frec entre Bou i Busto es va tornar a decantar amb contundència per al pilot resident de Montesa que va acabar amb 25 peus pels 43 del biscaí. Mateo Grattarola, tercer amb 53 punts, s’ho va tornar a mirar des de la barrera i sense opcions d’entrar en la lluita per la victòria final. Bou va explicar que “a Andorra, per ser a casa, sempre hi ha més nervis i sempre passen coses i feia setmanes que no podia guanyar les dues curses”. En aquest sentit va afegir que “ha anat just, però ha estat fantàstic per als nostres interessos. Una gran primera volta i un bon final de la segona ens ha donat la victòria”.

Per a Bou, “aquest serà un Campionat del Món per lluitar fins al final i encara no hi ha res decidit. Encara poden entrar molts pilots a la lluita”.

Pel que fa a la resta de categories, a Trial2, el guanyador va ser Jack Dance, mentre que Jordi Lestang va ser 28è, Gaudí Vall va acabar 29è i Valentí Cristina, 41è. A Trial2 femení, Laia Pi va ser segona i Èlia Pascuet va repetir la 10a plaça, mentre que a Trial3 el triomf va ser per a Jamie Galloway, i l’andorrà Joan Miquel García no va acabar la cursa. La presidenta de la federació andorrana (FMA), Natàlia Gallego, va destacar que “era la 25a edició del Trial de Sant Julià, molt especial per a nosaltres, i han estat dos dies de curses molt emocionants. Estem molt contents”.

CLASSIFICACIONS

TRIALGP

1. Toni Bou (Montesa) 25 punts

2. Jaime Busto (GASGAS) 43 punts

3. Matteo Grattarola (Beta) 53 punts

TRIAL2

1. Jack Dance (GASGAS) 4 punts

2. Billy Green (Scorpa) 7 punts

3. Pablo Suárez (Montesa) 8 punts

28. Jordi Lestang (Montesa) 46 punts

29. Gaudí Vall (Sherco) 48 punts

41. Valentí Cristina (Montesa) 101 punts

TRIAL2 FEMENÍ

1. Alycia Soyer (TRRS) 31 punts

2. Laia Pi (Beta) 32 punts

3. Alessia Bacchetta (GASGAS) 32 punts

10. Elia Pascuet (Sherco) 110 punts

TRIAL3

1. Jamie Galloway (TRRS) 12 punts

2. George Hemingway (Beta) 16 punts

3. Alfie Lampkin (Vertigo) 18 punts

DNF. J. Miquel Garcia (Vertigo) 34 punts

El pilot resident Toni Bou va dominar les dues curses del GP d'Andorra.

tracking