futbol, preeuropeu

Derrota a Jerusalem (2-1)

La selecció torna a caure per la mínima, en aquest cas davant d’Israel

Berto, l'autor del gol andorrà a Israel, en un moment del partit.FAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció nacional no va poder celebrar el partit 200 de la seva història amb un bon resultat, i va perdre per 2-1 a Israel a la quarta jornada del Preeuropeu en un duel que els locals van encarrilar al final de la primera part, però en què l’empat de Berto a la represa va obligar-los a donar la seva millor versió per acabar sumant els tres punts.

El duel va arrencar amb els tricolors tenint la primera amb un xut de Berto quan tot just s’havien disputat 25 segons. El davanter del Betis va robar una pilota i va entrar fins al lateral de l’àrea, però Glazer va poder atrapar el seu xut sense dificultats. Israel va respondre amb una centrada des de la dreta que va poder treure la defensa, i els locals van aconseguir el domini del partit, tot i que sense generar ocasions clares. A poc a poc, però, els israelians van anar fent passes endavant mostrant-se més profunds, però tot i la millora local, la diana a les acaballes de la primera meitat va arribar en una jugada aïllada amb un tir llunyà de Shlomo que va sorprendre Iker Alvarez. La ferida hauria pogut ser més gran, però el porter tricolor va poder evitar el 2-0 de Solomon just abans del descans.

A la represa, Iker Alvarez va tornar a treure el segon dels locals, però Andorra, lluny d’atemorir-se, va respondre de la millor manera possible, amb l’empat. Berto, murri com ell sol, va aprofitar una mala cessió de Shlomo al seu porter per posar la bota i fer pujar l’1-1 en el marcador en el que suposava el seu quart gol amb la selecció en 15 duels. L’alegria, però, va durar poc per als tricolors, i és que Solomon va tornar a avançar Israel amb un autèntic golàs després d’una jugada individual per l’esquerra.

El 2-1 va deixar abatuts per moments els tricolors, però van poder reaccionar de nou també amb els homes de refresc que va fer entrar Koldo Álvarez de Eulate, com Cucu, que va tenir l’única opció al tram final per a Andorra amb un tir que la defensa israeliana va poder enviar a córner. Tot i intentar-ho fins al final, l’empat no va arribar i els tricolors no van poder sumar el segon empat d’aquest Preeuropeu.

La selecció encararà ara la recta final de la fase de classificació per a l’Eurocopa amb les últimes tres aturades després de l’estiu. L’equip nacional tornarà a escena al setembre amb la cinquena i sisena jornada del Preeuropeu, amb el duel a casa contra Bielorússia el dissabte 9 de setembre, i la visita el dimarts 12 a Suïssa, en el que serà l’últim partit d’Ilde Lima.

LA SUB-21 REP BIELORÚSSIA AMB L'OBJECTIU DE SEGUIR INVICTA

La selecció sub-21 rep aquest vespre Bielorússia a l’Estadi Nacional (20.00 hores) amb l’objectiu de mantenir-se invicta al seu grup de la fase de classificació per a l’Eurocopa sub-21 del 2025. Els tricolors van arrencar la fase al març, precisament contra Bielorússia, amb un empat sense gols a domicili, i divendres passat van tornar a sumar un punt, en aquest cas a les Illes Fèroe, després d’acabar el partit 2-2. Els nois d’Eloy Casals són actualment primers del seu grup amb dos punts, els mateixos que Bielorússia, i un més que Grècia i les Illes Fèroe. Croàcia i Portugal encara no han disputat cap dels seus partits a la lligueta.

Berto Rosas, en una de les ocasions que va tenir Andorra al camp d'Israel.

tracking