Futbol

L'Andorra perfila l'arribada de Julen Lobete, un davanter del Celta

L’FC Andorra perfila l’arribada del davanter del Celta que, aquest curs, ha actuat al RKC Waalwijk de la primera neerlandesa

Julen Lobete, el nou reforç de l'FC Andorra, ha jugat aquesta temporada al RKC Waalwijk de l'Eredivisie.RKC WAALWIJK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julen Lobete, davanter del Celta i que aquesta passada temporada ha jugat a les files del RKC Waalwijk de l’Eredivisie, la primera divisió del campionat dels Països Baixos, serà el segon fitxatge de l’FC Andorra per a la propera temporada. El futbolista, de 22 anys, que pot actuar per la banda dreta i de segon punta, té contracte amb el Celta fins al 2025 i aterrarà, si res no es torça, a Andorra com a cedit. De fet, segons ha pogut saber el Diari, el club podria fer oficial la incorporació aquesta mateixa setmana, quan es perfilin els serrells que resten de negociar amb el seu club de procedència. El nom de Lobete ja l’havia posat sobre la taula el periodista Ángel García ja que, efectivament, el davanter guipuscoà ha estat sempre un jugador que agrada a Eder Sarabia i que, fins i tot, ja estava en la llista d’opcions del director esportiu, Jaume Nogués, l’estiu passat. El fitxatge de Lobete cobreix en un 50 per cent les necessitats atacants de l’FC Andorra ja que, encara, s’està treballant en la recerca d’un golejador top per tancar la posició de davanter centre.

Julen Lobete es va formar al planter de la Reial Societat i va arribar a debutar amb el primer equip, disputant 13 partits –dos com a titular– fa dues temporades. La projecció i els dos gols que va fer en la seva irrupció a Primera Divisió –contra el Mallorca i l’FC Barcelona al mateix Camp Nou– li van permetre signar pel Celta un contracte per a quatre anys. L’equip gallec el va contractar per, en un principi, jugar al filial, però el va cedir al RKC Waalwijk neerlandès, on aquest darrer curs ha jugat 29 partits –12 de titular– i ha marcat quatre gols. A més, el jugador ha estat cinc vegades internacional sub-21 amb Espanya i ha concvertit tres gols. Acabada la cessió al RKC Waalwijk, el Celta ha decidit tornar a prestar el jugador i, en aquesta ocasió, l’FC Andorra ha guanyat la partida i Lobete vestirà la samarreta de l’equip tricolor a la 23-24.

Altres noms

La direcció esportiva de l’entitat, encapçalada per Jaume Nogués, ja té lligats Migue Leal al lateral dret i Julen Lobete com a davanter, i té negociacions, algunes menys embrionàries que d’altres, amb possibles futuribles. Un d’ells, tal com vam avançar al Diari, és el cas d’Aleix Febas, el migcentre del Màlaga, però la seva opció s’allunya gairebé definitivament i podria haver acceptat la proposta de l’Elx, de Primera Divisió. A banda de Leal i la propera de Lobete, l’Andorra no sembla que pugui tancar algun dels fitxatges en un curt espai de temps. És ben sabut que el mercat serà llarg i que el tècnic Eder Sarabia no tindrà a la seva disposició tota la plantilla per a l’inici de la pretemporada, a principis de juliol. Alguns, perquè encara han de venir –queden uns 7-8 fitxatges– i d’altres que podrien sortir, tot i que és una situació que és difícil que es produeixi, impossible sense diners pel mig. En aquesta circumstància es troba Mika Mármol. La irrupció del central en l’elit no ha passat desapercebuda per a equips de Primera Divisió i més tenint en compte que el mercat no va sobrat de centrals esquerrans amb talent i del perfil del jugador tricolor.

MÉS DEL 50% DELS SOCIS HAN RENOVAT

Fa una setmana que l’FC Andorra va encetar, sota el lema de “Sense por a les altures”, la campanya d’abonaments per a la temporada 23-24, la segona a la Segona Divisió. En aquests primers set dies, només focalitzada per aquells que ja són socis de l’entitat tricolor, més del 50% ja s’han passat per l’Estadi Nacional a renovar el seu carnet. El club ha volgut premiar la fidelitat i renovar el carnet serà més assequible que una nova alta i els preus oscil·len entre els 60 i els 160 euros, depenent de la zona. Aquestes dues setmanes són, per tant, per a renovacions preferents, és a dir, per a aquells socis que ja ho són i tots aquells abonats que no facin efectiva la renovació durant aquesta setmana podrien perdre la possibilitat de conservar el seu seient. A partir del 3 de juliol es començarà amb l’apartat de reubicacions i, el dia 6, les noves altes. Aquells aficionats que vulguin ser abonats i no ho siguin ara, tenen disponibles preus que van des dels 75 euros fins als 210 que costa la general a la tribuna central.

Més del 50% dels socis han renovat

tracking