Alcorcón i Eldenc tanquen els 21 rivals de l'Andorra

Els ascensos de l’Alcorcón i l’Eldenc tanquen els 21 rivals de l’FC Andorra per al proper curs a LaLiga SmartBank

Alcorcón i Eldenc tanquen els 21 rivals de l'Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra afronta la segona temporada al futbol professional espa­nyol, la que hauria de suposar la consolidació de l’entitat tricolor a la Segona Divisió. Els dos darrers ascensos, els aconseguits per l’Alcorcón i l’Eldenc el cap de setmana –amb dos tricolors a les seves files, com Diego González i Manu Nieto–, han permès tancar la nòmina dels equips que conformaran LaLiga SmartBank 2023-24 i, per tant, els 21 rivals que tindrà l’Andorra el proper curs. Una temporada que apujarà el teló el 12 i 13 d’agost i que presenta set novetats respecte a la temporada anterior.

La més destacada, sens dubte, la presència d’un dels històrics del futbol, l’Espanyol, que serà el gran rival a batre i el coco de la categoria. L’equip blanc-i-blau jugarà a la Segona Divisió per sisena vegada en 92 anys i serà tot un luxe per als tricolors visitar l’Stage Front Stadium de Cornellà-el Prat i rebre a l’Estadi Nacional un equip que ha disputat dues finals de la Copa de la UEFA i té quatre títols de la Copa del Rei. Al ventall de grans, l’Andorra també s’haurà de veure les cares amb els altres dos descendits de LaLiga, l’Elx i el Valladolid, i repetirà davant un Llevant que va caure al play-off en el darrer sospir. En canvi, perdrà de vista –en el bon sentit– el Granada, Las Palmas i l’Alabès, que jugaran a Primera Divisió. Els altres nouvinguts, els equips que han saltat des de la Primera RFEF, no resten potencial, ni de bon tros, a una categoria que promet emocions fortes. El Racing Ferrol torna després de 16 anys d’absència a una Segona Divisió que ha trepitjat durant 34 temporades i també repeteix l’Amorebieta, que torna després del descens del curs 2021-22.

Cap equip andalús

Una de les curiositats, i ben cridanera, en el mapa de la Segona Divisió és que no hi haurà cap equip andalús per primer cop a la història de la segona categoria, tal com la coneixem des de fa 54 anys, amb un sol grup. Al curs 1968-69 es va deixar enrere el format amb dos grups i es va passar a una única lliga de 20 equips, ampliada a 22 a partir del 1997. En aquests últims 54 anys, sempre hi va haver equips andalusos, excepte la temporada que està a punt d’arribar.

El calendari, demà

En aquest sentit, l’FC Andorra coneixerà demà el calendari de la seva segona temporada a Segona Divisió. Està previst que la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol) sortegi els emparellaments per la tarda i els tricolors ja coneixeran on començaran i el full de ruta a la categoria de plata del futbol espanyol. La competició arrencarà el cap de setmana del 12 i 13 d’agost (amb partits també divendres 11 i dilluns 14), i la fase regular finalitzarà el cap de setmana del 2 de juny després de 42 jornades de lliga. La categoria no s’atura en les finestres FIFA i només hi haurà un recés de gairebé un mes entre desembre i gener, per la Copa del Rei i les festes de Nadal. Posteriorment es disputaran els play-off d’ascens a Primera Divisió, que se celebraran entre el 9 i el 23 de juny. El calendari de la temporada tornarà a ser asimètric, és a dir, l’ordre dels partits i de les jornades de la primera volta no coincidirà amb els de la segona. Un sorteig que, com l’any passat, tindrà condicionants.

LES ALTRES PRETENSIONS ECONÒMIQUES DE BAKIS N'IMPOSSIBILITEN LA RENOVACIÓ

Era un secret a veus i s’ha acabat confirmant. El pitxitxi de l’FC Andorra, Sinan Bakis, no vestirà la samarreta tricolor la temporada vinent i es convertirà en els propers dies en jugador del Saragossa, tal com van avançar ahir al matí mitjans espanyols. I és que les altes pretensions econòmiques de l’atacant han impossibilitat la seva continuïtat a la disciplina de l’equip que dirigeix Eder Sarabia, ja que ell volia rebre més del doble del salari que podia oferir-li actualment l’FC Andorra. Tot i que el conjunt del Principat havia intentat la renovació del davanter turcoalemany, les converses entre les dues parts estaven encallades des de fa setmanes, i la relació entre club i jugador era freda en els últims dies. De fet, a l’edició del 6 de juny el Diari ja va explicar que Sinan Bakis seria baixa i no seguiria com a tricolor.

tracking