triatló

Govern vol que l'Ironman continuï més enllà del 2024

Govern manifesta la intenció d’allargar el contracte amb Ironman, que acaba el 2024, per seguir fent l’Andorra Multisport Festival

Presentació de l'Ironman 70.3 Andorra.Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern vol allargar el vincle amb The Ironman Group per mantenir l’Andorra Multisport Festival més enllà del 2024, que és quan acaba el contracte actual. Així va manifestar-ho ahir el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, durant la roda de premsa de presentació de l’Ironman 70.3 Andorra, que se celebrarà durant aquest cap de setmana amb epicentre a la capital. En aquest sentit, Torres va destacar que “ja hem mantingut converses amb l’organització i ara hem de valorar dels esdeveniments quins han tingut la repercussió esperada o superior”, a més d’afegir que “sempre busquem col·laboradors de primer nivell, i Ironman ho és i representa tots els valors que ens interessen com a país, i les proves tenen repercussions positives molt importants relacionades amb la natura, el territori i la sostenibilitats, que són valors amb els quals volem que se’ns identifiqui”.

Però tot i que des de l’executiu estan satisfets per com està anant l’esdeveniment multiesportiu que enguany està celebrant la seva tercera edició, Torres no va amagar que possiblement hi haurà canvis en el programa pensant en el futur, i va afirmar que “hi ha hagut algunes proves, com pot ser el triatló d’hivern que es feia a Naturland, que potser no han tingut l’atractiu suficient perquè parlem de renovar-ho”. En tot cas, va explicar que “ens hem emplaçat quan acabi l’Andorra Multisport Fesitval d’enguany a seure amb els organitzadors i els agents implicats per valorar i preveure de quina manera se li dona continuïtat”, i va cloure que “algunes proves tindran continuïtat i d’altres s’hauran de reconfigurar o potser no tindran conti­nuïtat”.

CANVI D’UBICACIÓ

L’IRONMAN 70.3 Andorra serà un dels plats forts de l’Andorra Multisport Festival i reunirà mig miler de persones aquest cap de setmana amb la capital com a epicentre. El principal canvi respecte a edicions anteriors és que el punt neuràlgic es trasllada al cor d’Andorra la Vella, amb la línia d’arribada a la plaça del Poble. El motiu, tal com va explicar el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va ser “pels aparcaments”, i és que va manifestar que “n’estem faltats, i més ara amb el circ, no podíem tenir tot l’aparcament del Parc Central ocupat”, i va agregar que “vam posar el problema sobre la taula, ens van proposar alternatives i aquesta és la que s’adapta més perquè conjuntem la natura amb l’entorn urbà propi de la capital”. En el mateix sentit, el director regional de The Ironman Group al sud d’Europa, Agustí Pérez, va assenyalar que “estem molt contents de seguir creixent conjuntament. Això ens dona la realitat que volíem, que l’esdeveniment quedés inclòs dintre de l’entorn del país”.

L’activitat va arrencar ahir amb l’obertura del village a la plaça del Poble i amb el concert del saxofonista i triatleta Llibert Fortuny, i avui arrencarà l’activitat esportiva amb l’Ironkids, la cursa infantil, amb una cinquantena d’inscrits. Per demà hi haurà el plat fort amb l’Ironman 70.3 Andorra, que arrencarà del llac d’Engolasters i que acabarà al cor de la capital, amb l’arribada dels primers corredors prevista pels volts de les 11.30 hores. La cursa també comptarà amb una participació de luxe amb els triatletes residents Jan Frodeno o Cameron Wurf, entre els principals favorits per endur-se la victòria a la prova d’Andorra la Vella.

tracking