Iker Benito, tercera incorporació a l'FC Andorra

El jove extrem dret de 20 anys arriba cedit per l’Osasuna fins a final de temporada

Iker Benito, al centre, en un duel al Camp Nou amb Gerard Piqué a la dreta.FCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra ja té el tercer fitxatge de cara a la propera temporada després que anunciés ahir al matí l’arribada del jove extrem dret de 20 anys (en farà 21 el 10 d’agost) Iker Benito. El futbolista és propietat del CA Osasuna, on ha jugat les tres últimes temporades al filial, i arribarà cedit per una campanya a l’entitat tricolor.

Benito és un extrem ràpid, habilidós en l’u contra u i capaç de jugar amb les dues cames i a totes dues bandes, tot i que majoritàriament ho ha fet per la dreta. Nascut a Miranda de Ebro, a la província de Burgos, va formar-se a les categories inferiors de l’Osasuna, on va anar pujant nivells fins a arribar a l’Osasuna Promesas (el filial de l’equip roget), on va jugar les tres últimes campanyes. A la primera campanya al segon equip navarrès, a l’antiga Segona B, va jugar 20 partits, cinc com a titular, i no va marcar cap gol, unes xifres que va agumentar de manera notable l’any següent a Segona RFEF sent un home clau per l’ascens dels navarresos. A la temporada 2021-2022 va completar un total de 28 duels, 26 dels quals sent titular, i va marcar cinc gols a la quarta categoria del futbol espanyol, en un any en què també va debutar amb el primer equip d’Osasuna a Primera divisió. Aquest passat curs Benito ha disputat el seu tercer any al filial de l’Osasuna i ha jugat un total de 32 partits, 19 com a titular, en què ha marcat un total de tres gols.

Benito és una de les grans apostes de futur de Tajonar (el futbol base de l’Osasuna) i per això l’any passat el conjunt navarrès va renovar-lo fins al 30 de juny del 2025. En els últims dos anys, a més, el tècnic del primer equip roget, Jagoba Arrasate, ha comptat també amb ell, i ha disputat un total de vuit partits a la Primera divisió, tres dels quals com a titular, amb 292 minuts jugats a l’elit del futbol espanyol. Curiosament, de les tres titularitats de Benito, dues han sigut en partits al Camp Nou contra el Barça, i l’altra contra el Cadis. En una d’aquestes dues titularitats contra el conjunt blaugrana, a més, va coincidir sobre la gespa contra Gerard Piqué, el màxim accionista de l’FC Andorra, en el matx disputat el març del 2022 i que va acabar amb triomf dels catalans per 4-0.

La d’Iker Benito és la tercera incorporació de l’FC Andorra després de les de Migue Leal i Julen Lobete a pocs dies d’arrencar la pretemporada, que ho farà el dimecres vinent. En canvi, els tricolors han patit fins a 11 baixes amb les marxes de Germán Valera, Alex Valle, Dani Morer, Mustapha Bundu, Alexander Petxarroman, Jacobo González, Marc Aguado, Carlos Martínez, Sinan Bakis, Adri Altimira i Hector Hevel. A més, tampoc continuarà Eudald Vergés, cedit el curs passat a Sabadell i Logronyès.

tracking