Andorra s'estrena en el 'Tour de França amateur'

El conegut com a Tour de França amateur s’inicia a Andorra amb 400 participants i victòries d’Àlex Aranburu i Luise Valentin

L'Haute Route Pyrénées va viure l'inici i la totalitat de la primera etapa en territori andorrà.LILIANE MENETRIER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Haute Route Pyrénées va tallar ahir la cinta amb la disputa de la primera etapa, de 88 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell positiu, íntegrament en territori andorrà. Amb sortida des d’Andorra la Vella i arribada al port de Cabús, els 400 participants de 49 països van oferir un gran espectacle i van encetar l’anomenat Tour de França amateur.

La prova, la tercera emmarcada dins de l’Andorra Multisport Festival, va tenir Álex Aranburu, en categoria masculina, i la danesa Luise Valentin, en categoria femenina, com a guanyadors de la primera etapa, que va transcórrer per la capital, la pujada al port d'Envalira, el coll d’Ordino i la culminació al port de Cabús. Aranburu, que va marcar un temps total de 2 h 33’31”, va gua­nyar en el darrer sospir Abel van der Windt, que va fer 2 h 33’45”, i Paolo Carreño va finalitzar en tercera posició a més de cinc minuts del guanyador. Aranburu va explicar que “hem anat molt ràpids, ja que ha estat l’etapa més curta. Ja al primer cim, a Envalira, ens hem quedat cinc corredors i, al final, m’he quedat fins a Ordino amb Abel van der Windt, que és un corredor molt fort. Hem fet gairebé el mateix temps”. En la categoria femenina, la victòria en la primera etapa de l’Haute Route va ser per a la danesa Luise Valentin, que va invertir un temps de 2 h 50’40” i va superar Michelle Krebs en gairebé 17’ (3 h 07’02”) i la resident Berta Bassols, que va marcar 3 h 13’56”. Valentin es va mostrar molt agraïda amb la prova i el paisatge andorrà: “Ha estat preciós, perquè són ports molt bonics i m’agradaria tornar per gaudir de les bones vistes. Aquest és un dels grans avantatges de córrer en la muntanya”. Avui es disputa la segona etapa, amb sortida d’Andorra, trajecte per Viella i arribada al coll de Portillon, amb 167quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu. L’Haute Route Pyrénées consta de cinc etapes amb 555 quilòmetres i 14.400 metres de desnivell positiu acumulat fins a la darrera jornada, que conclou a la localitat francesa de Pau. Després de l’etapa andorrana, la prova passarà també per Bagnères-de-Luchon, Col de Peyresourde i el mític Hautacam.

CLASSIFICACIONS

MASCULINA

1. Álex Aranburu 2 h 33’31”

2. Abel van der Windt 2 h 33’45”

3. Paolo Carreño 2 h 38’30”

FEMENINA

1. Luise Valentin 2 h 50’40”

2. Michelle Krebs 3 h 07’02”

3. Berta Bassols 3 h 13’56”

tracking