presentació del nou davanter de l'fc andorra

Julen Lobete, a escena

El director esportiu de l’FC Andorra assegura que està “convençut que hi haurà millor equip que l’any passat”

El davanter Julen Lobete en la presentació ahir a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director esportiu i general de l’FC Andorra, Jaume Nogués, va aprofitar ahir la benvinguda al primer dels fitxatges per a la propera temporada, Julen Lobete, per enviar un missatge de tranquil·litat. A l’entorn s’havia instal·lat cert neguit pel fet que el club ja ha donat fins a onze baixes i només havia anunciat tres altes, Migue Leal, Lobete i Iker Benito. Nogués va demanar “paciència”, va assegurar estar convençut que “la propera temporada tindrem un equip millor que el de l’any passat”, i va recordar que l’agost passat “vam fer cinc fitxatges la darrera setmana”. El director esportiu tricolor entén que les baixes a la plantilla han entrat dins de la normalitat atenent el context, ja que dels onze futbolistes que no continuaran a l’Andorra sis estaven en qualitat de cedits “i s’han revaloritzat. Només puc fer la lectura en clau d’èxit”. En aquest sentit, va insistir en el fet que alguns dels jugadors que han tornar al seu club d’origen podrien repetir aventura a l’equip tricolor, tal com va explicar el Diari el 6 de juny passat. Son els casos de Bundu, Petxar­román –la possibilitat més factible– i Valera.

Nogués va analitzar la situació de la plantilla tricolor en el marc de la presentació de Julen Lobete, que va inaugurar les posades en escena dels nous jugadors de l'FC Andorra de cara a la propera temporada a Segona Divisió. El davanter guipuscoà, de 22 anys, pot actuar com a referència atacant, caigut a banda o com a segon punta i jugarà el curs 2023-24 amb la samarreta tricolor com a cedit pel seu club d’origen, el Celta de Vigo. Lobete es va mostrar “molt content” per l’elecció presa de jugar a l’Andorra, va reconèixer que ha seguit l’equip la temporada passada, tot i que va militar a l’RKC Waalwijk, de la primera neerlandesa, “per excompanys com Petxa o Valera”, i que “ja sabia que jugaven molt bé. Em sembla un gran projecte i molt interessant”. Jaume Nogués, per part seva, va subratllar que Lobete és “un vell somni” de la direcció esportiva, ja que l’any passat es va intentar la seva incorporació i aquesta vegada “per fi s’ha pogut donar”. En aquest sentit, el davanter guipuscoà va explicar que “l’any passat hi va haver interès de l’FC Andorra, però aquest any ens hem interessat mútuament molt més per diverses raons i no vaig dubtar en cap moment d’acceptar”. A més, va afegir que es troba “preparat per adaptar-me a qualsevol posició d’atac”.

INCÒGNITA MIKA

El director esportiu, Jaume Nogués, va tornar a agafar la paraula per esclarir, tant com va poder, l’afer Mika Mármol. Atès el seu gran rendiment, el central és peça cobejada al mercat i, tot i que té contracte amb l’entitat tricolor, és un dels jugadors de la plantilla amb vincle que corren perill de no continuar. “De vegades surten coses que no són veritat i, lògicament, volem que el jugador es quedi. Mai se sap què passarà, però té una clàusula i només un un club es va posar en contacte amb nosaltres”, va assegurar Nogués.

NOU PARTIT AMISTÓS

D’altra banda, el club va tancar un nou partit amistós, davant el Nàstic de Tarragona al Nou Estadi Costa Daurada dissabte 29 de juliol a les 20.00 hores. Un nou assaig per a l’equip, que comença avui la pretemporada amb les revisions mèdiques i demà faran la primera sessió d’entrenament al Comunal.

'BUFA', LA MÀ DRETA DELS NOUS JUGADORS TRICOLORS

En un viratge inesperat en la seva trajectòria i sent un home eternament lligat al bàsquet, Carles de Bofarull és un dels fitxatges mediàtics de l’FC Andorra. Bufa és des d’aquesta setmana la mà dreta dels jugadors tricolors i s’ocupa que ara als nouvinguts no els falti de res. Un team manager amb un rol semblant, salvant les distàncies, a Pepe Costa al Barça o Manel Estiarte amb Guardiola i el vestidor del Manchester City. Ahir ja va acompanyar Lobete i Migue Leal i va ser l’ombra d’Iker Benito en el seu aterratge a Andorra.

El davanter Julen Lobete i Jaume Nogués, director esportiu de l'FC Andorra, ahir a la plaça de la Rotonda.

tracking