ciclisme de muntanya andorra multisport festival

L'Andorra Epic Pyrénées s'inicia amb el triomf de Frey i Stiebjahn

Folguera i Missé signen la cinquena plaça i Wuest i Figueras, les millors dones

La parella andorrana Folguera-Missé a l'arribada.C. ITURBE

La parella formada pels alemanys Martin Frey i Simon Stiebjahn es va imposar en la primera etapa de l’Andorra Epic Pyrénées de BTT, la darrera prova de l’Andorra Multisport Festival. La parella andorrana millor classificada van ser Kilian Folguera i Jan Missé, mentre que la victòria en categoria femenina elit va ser per a Janina Wuest i Txell Figueras.

Amb sortida i arribada a la Massana, l’etapa, de 42 quilòmetres i 1.550 metres de desnivell positiu, va començar amb un tram de 15 quilòmetres al centre de la parròquia i després per Pal Arinsal, fins al cim de la collada de Muntaner. Els 220 equips i més de 400 ciclistes van seguir per Setúria, per la segona gran pujada del dia, el coll de la Botella, el traçat del descens de la Copa del Món, i van tornar a la Massana per completar la primera de les quatre etapes. Frey i Stiebjahn es van imposar amb un temps de 2 h 01’00” en categoria UCI masculina i la parella andorrana formada per Kilian Folguera i Jan Missé va finalitzar en el cinquè lloc a 10’40” dels guanyadors. En categoria femenina elit, les primeres classificades van ser la suïssa Janina Wuest i la catalana Txell Figueras (2 h 36’03”), mentre que l’equip de la Federació Andorrana (FAC2) en categoria mixta, format per Xavier Jové i Jèssica Cruz, va acabar com a líder invertint un temps total de 2 h 39’37”.

A la jornada d’avui, la segona etapa de l’Andorra Epic, els corredors afrontaran 58 quilòmetres amb trams coneguts, com el port de Cabús, Setúria, el coll de la Botella, Sispony, Ordino i el Ser­rat, fins tornar a la Massana.