El Morabanc fitxa Stan Okoye per dues temporades

El club treballa també per incoporar el base Jerrick Harding

Okoye, en un duel contra el MoraBanc Andorra al PoliesportiuFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra ha anunciat aquest matí el fitxatge de l'aler nord-americà amb passaport nigerià Stan Okoye per dues temporades. El director general del club, Francesc Solana, ha manifestat que Okoye "és un jugador que ve a ser important, on ell mateix busca reivindicar-se" i ha assegurat que aportarà a l'equip "físic, versatilitat i punts en el nostre joc de perímetre, a més a més d'experiència en la lliga ACB".

Okoye és un aler de 32 anys i 1,98 d’alçada que va néixer als Estats Units, tot i que competeix com a Cotonou per tenir nacionalitat nigeriana, fet que provoca que no ocupi plaça d’extracomunitari, pensant en futures incorporacions. Okoye va jugar la temporada passada al Givova Scafati de la LEGA italiana, on va fer unes mitjanes de 12,5 punts, 4,2 rebots i 1,4 assistències, però també té experiència passada a l’ACB, on havia jugat durant quatre cursos. El nord-americà va estrenar-se a la competició espa­nyola a la temporada 2018-2019 jugant 37 partits al Tecnyconta Saragossa anotant 14,6 punts de mitjana amb 13 crèdits de valoració per partit. El bon curs a l’Aragó va dur-lo les dues següents campanyes a l’Herbalife Gran Canària i va tornar a les files del Saragossa.

El club treballa des de fa setmanes en la confecció de la plantilla pel retorn a la Lliga ACB després d’un any al purgatori de la LEB Or, amb renovacions i sortides, i ahir es preveia tancar les dues primeres incorporacions de cara al curs vinent amb l’arribada de Stan Okoye, ja confirmada, i de Jerrick Harding. En el cas del primer, segons va avançar el lloc web especialitzat en bàsquet Encestando, l’aler nord-americà té encarrilada la seva incorporació, que podria tancar-se de manera oficial els propers dies, mentre que Catalunya Ràdio va confirmar que Harding signa per a una temporada com a tricolor.

Pel que fa a Jerrick Harding, és un base de 25 anys nascut a Kansas, als Estats Units, que ve de quallar una gran temporada al BAXI Manresa, on va disputar 32 partits a la seva primera temporada a la Lliga Endesa amb una mitjana de 16,2 punts, 2,5 rebots, 1,8 assistències i 12,8 crèdits de valoració en els 32 duels que va disputar amb l’equip de la capital del Bages. Abans de fer el salt a la Lliga ACB, Harding havia jugat quatre anys a la lliga universitària dels Estats Units a les files de Weber State, i va fer el salt a Europa a la República Txeca, on va militar a l’ERA Basketball Nymburk de la màxima categoria txeca.

DEU JUGADORS AMB VINCLE EN VIGOR

En espera de concretar definitivament l’arribada d’Okoye, el MoraBanc Andorra compta a hores d’ara amb deu jugadors amb contracte en vigor. Vuit són els que segueixen de l’any passat, que són Luz, Borg, Rubio, Andric, Llovet, Maric, Dos Anjos (renovat fins al 2025) i Czerapowicz (lesionat de llarga durada). Els altres dos jugadors amb contracte en vigor són els cedits que tornen, Aaron Ganal i Tyson Pérez. En el cas del primer tot apunta que sortirà i el segon interessa a diversos equips, però té una clàusula de 400.000 euros.

Harding, en un matx del curs passat a Manresa.

tracking