La FER aprova el canvi en les llicències en espera dels clubs

L’assemblea general assimila els jugadors del país als espanyols i això permetriaque el VPC pugui competir

El VPC va proclamar-se campió de la Divisió d'Honor Catalana.federació catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El problema del VPC amb relació a les llicències de la Federació Espanyola de Rugbi (FER) va camí de solucionar-se després del canvi de normativa que l’assemblea general del país veí va aprovar el cap de setmana passat, tot i que la paraula definitiva l’acabaran tenint els clubs espanyols. L’òrgan de l’Estat veí va aprovar assimilar els jugadors espanyols als andorrans, en espera de les propostes i comentaris que facin els clubs espanyols.

L’assemblea general de la FER, formada per federacions autonòmiques, clubs, entrenadors, jugadors i àrbitres, va aprovar un canvi de reglamentació en les llicències que beneficiaria el VPC. En el cas de la Divisió d’Honor (màxima categoria), s’instauren les llicències A per a aquells jugadors que fins als 21 anys hagin tingut llicència amb equips espanyols tres temporades seguides o quatre alternes. En aquest apartat va aprovar-se una disposició addicional que diu que “a efectes de la llicència A, es consideraran com si fossin clubs afiliats a la FER els que ho estiguin a la Federació de Rugbi del Principat d’Andorra”.

L’altre canvi afecta la resta de categories des de la Divisió d’Honor B (on havia de pujar el VPC abans de renunciar a fer-ho), i el nou reglament estableix els jugadors de formació, que seran “aquells que entre els 14 i els 22 anys hagin tingut llicència amb un club afiliat a la FER durant quatre temporades, siguin consecutives o no”. Tot i que no hi ha cap disposició addicional en aquest cas, com sí que apareix a la Divisió d’Honor, el president de la Federació Espanyola de Rugbi, Juan Carlos Martín, Hansen, va confirmar que en la categoria de formació hi hauria també la mateixa assimilació entre Espanya i Andorra que en el cas de les llicències A.

Aquest canvi, que solucionaria els problemes del VPC del curs passat, està a expenses, però, dels comentaris dels clubs espa­nyols després de la discussió que hi va haver a l’assemblea.

tracking