natació

Tudó i Lomero seran els representants al Mundial

Tots dos arriben bé a la cita després d’una temporada exigent

Presentació de la delegació de la FAN.M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nàdia Tudó i Tomàs Lomero seran els representants de la Federació Andorrana de Natació al Mundial de piscina llarga de Fukuoka, que arrenca avui i s’allargarà fins al 30 de juliol. La natació, però, no entrarà a escena fins al tram final de la cita i els tricolors viatjaran a terres nipones el 20 de juliol per nedar a partir del dia 24. En el cas de Tudó, disputarà les proves dels 100 i els 200 braça, mentre que Lomero nedarà els 100 lliures i els 100 papallona.

Després d’una temporada llarga amb els Jocs dels Petits Estats com a objectiu principal del curs (la cita de Malta definia les places per al Mundial), tots dos arriben en bon moment a l’última competició de la temporada. Tudó va assenyalar en aquest aspecte que “arribo bé físicament i espero poder aconseguir marques personals”, mentre que Lomero va afirmar que “a Malta vaig notar que no estava del tot fi, però després he competit prop de les meves marques al Campionat de Catalunya i crec que el Mundial pot sortir bé”. Lomero, per cert, va explicar que previsiblement s’incorporarà al CN Sant Andreu la propera temporada després de quatre anys al CN Lleida. Fins ara estava estudiant a la capital del Segre i preveu fer un màster al setembre a Barcelona, fet que li permetria, a més, tenir més temps, ja que tindria només dos dies de classe.

Tant Tudó com Lomero disputaran el Campionat del Món amb la vista posada als Jocs Olímpics de l’estiu vinent, i és per això que a Fukuoka se centraran en les proves olímpiques. De fet, el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, va assenyalar que “el COI ha endurit les mínimes, especialment les B, i hem hagut de mirar més cap a les mínimes olímpiques”.

Per últim, el president de la FAN, Joan Clotet, va referir-se també als objectius de futur amb la voluntat que en els propers Mundials les delegacions de la federació comptin amb més disciplines. La intenció és que de cara al Campionat del Món del 2024 que se celebrarà a Doha pugui haver-hi també representació en la modalitat d’aigües obertes (tot fa indicar que seria amb Alexandra Mejía), i que de cara a l’edició del 2025, a Singapur, la federació pugui enviar també un conjunt de natació artística a la cita mundialista per primera vegada.

tracking