Futbol

L'FC Andorra fitxa el porter asturià Dani Martín

El porter asturià de 25 anys serà la quarta incorporació de l’FC Andorra i signarà per a les dues properes temporades

Els jugadors de l'FC Andorra, amb el nou equipament.FCA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra segueix treballant en la confecció de la plantilla i signarà el porter Dani Martín de cara a les dues properes temporades. De 25 anys i nascut a Gijón, arribarà lliure després de rescindir el contracte que l’unia al Betis, on l’any passat va exercir com a tercer porter sense jugar cap minut oficial al llarg de la temporada. El porter estava a Alemanya, on el Betis està realitzant una estada de pretemporada, i ahir mateix hauria abandonat aquesta concentració per signar pel conjunt tricolor, segons va avançar el diari ABC de Sevilla durant la tarda d’ahir i va poder confirmar el Diari.

Format durant tota la seva etapa de futbol base a l’Sporting de Gijón, l’estiu del 2019 va signar pel Reial Betis a canvi de 4,5 milions d’euros. En aquell moment, el segon entrenador del conjunt andalús era l’actual tècnic tricolor, Eder Sarabia, quan estava com a ajudant de Quique Setién. El preparador basc coneix bé Martín i ha estat un dels principals valedors de la seva incorporació a la disciplina del conjunt tricolor.

Durant les temporades en què va estar a Sevilla, Martín no va tenir gaire presència i només va disputar vuit partits oficials amb l’equip verd-i-blanc durant la temporada 2019-2020, sis a la Primera Divisió, on va encaixar 12 gols i només va deixar una vegada la porteria a zero, i dos més a la Copa del Rei. La temporada següent, ja sense Setién i Sarabia a la banqueta bètica, no va jugar ni un minut oficial, i el curs 2021-2022 va anar cedit al Màlaga a Segona Divisió. En aquesta etapa és quan més continuïtat va tenir el porter asturià, ja que va jugar un total de 28 duels, amb 40 gols encaixats i nou partits sense rebre cap diana. Un cop acabada la cessió, Martín va tornar al Betis, on el curs passat no va gaudir de cap oportunitat amb Manuel Pellegrini.

SORTIDA A LA VISTA

L’arribada de Dani Martín farà que l’FC Andorra tingui ara quatre porters. Nico Ratti, que va renovar fins al 2026, Raúl Lizoain i Marc Vidal, i tot apunta que serà aquest últim qui acabi deixant la disciplina tricolor per fer lloc a la nova incorporació, ja que fa uns dies Jaume Nogués va admetre que havia rebut l’interès de diversos equips per fer-se amb els serveis del castellonenc.

Segons va explicar RTVA, Marc Vidal, que la temporada passada va disputar sis duels de lliga i dos més de Copa del Rei, aniria cedit al filial de l’FC Barcelona, que també vol tornar a comptar amb Moha Moukhliss.

TRADICIÓ 'TRICOLOR'

Després de tres temporades amb la mateixa samarreta, l’FC Andorra va presentar ahir el nou equipament Nike per competir la campanya vinent, en què es manté, almenys entre cometes, la tradició tricolor dels 81 anys d’història, però, això sí, sumant les tres peces de roba. La samarreta serà totalment blau marí, amb els pantalons grocs i els mitjons vermells, formant així amb tota la combinació la bandera del país. “Sense perdre la nostra essència li hem volgut donar una volta al concepte: seguirem vestint els colors de la nostra bandera, però d’una manera diferent i trencadora.” Així anunciava el club el nou equipament pel que ha de ser l’any de la consolidació al futbol nacional. S’haurà de veure, però, en quants partits es pot lluir l’equipament complet, i és que la coincidència de colors amb els àrbitres i altres equips farà complicat que es pugui lluir la tricolor en molts partits de la propera tempo­rada. En tot cas, el club posarà a la venda la nova samarreta a partir de dimecres 26 de juliol i es podrà comprar a les oficines del club, a l’Estadi Nacional els dies de partit i als establiments col·laboradors.

tracking