curses de muntanya campionat d'europa

Top 10 de Soldevila i Fenés a Grebaja

Finalitzen en setena i vuitena posició, respectivament, a la vertical que obria l’Europeu

La delegació de la FAM, a Montenegro.FAM

Arnau Soldevila i Ariadna Fenés van entrar al Top 10 del Campionat d’Europa de curses de muntanya a la prova vertical que va obrir ahir el certamen a Montenegro. En el cas de Soldevila, va finalitzar la cursa en setena posició després del retorn a la competició, mentre que Fenés va cloure en una més que meritòria vuitena posició. La vertical del Campionat d’Europa va sortir des del poble de Grebaja i arribava al passatge Krosnja després d’un recorregut de 3,9 quilòmetres amb 1.000 metres de desnivell positiu. Els primers 500 metres del traçat donaven l’opció de córrer i a partir de llavors hi havia una pujada molt vertical amb trams força tècnics.

A la cursa masculina, Arnau Soldevila va ser el millor dels tres representants de la Federació Andorrana de Muntanyisme creuant la línia de meta en setena posició amb un temps de 40’45”. Aquesta era la primera cursa del corredor després d’haver superat lesions que l’havien tingut fora de combat, i tot i arrossegar encara molèsties va poder acabar dintre del Top 10. No va poder entrar entre els deu primers, però va quedar-se ben a prop, Marc Gasa, que va ser 14è amb un crono de 44’03”, mentre que Marc Casanovas va creuar la línia d’arribada en 20a posició amb un registre de 45’52”. El triomf a Montenegro va ser per al francès Louison Coiffet, que va imposar-se amb mig minut de marge al seu compatriota Louis Dumas i a l’espa­nyol Alain Santamaría.

En la categoria femenina, la federació va aconseguir un altre Top 10, amb la vuitena posició d’Ariadna Fenés, que va ser la millor de les tres corredores de l’equip nacional. L’atleta, que compagina pista i muntanya, va creuar la línia de meta amb un registre final de 47’00”. Les altres dues corredores del país van quedar fora de les 20 primeres a la dura cursa celebrada a Montenegro, amb Lea Anción acabant la prova en 21a posició amb un temps final de 53’59”, i amb Magalí Salomon sent 22a amb un crono de 55’12. En aquesta vertical femenina, la victòria va ser per a la navarresa Naiara Irigoyen (44’10”), que va superar les italianes Corinna Ghirardi (44’39”) i Camilla Magliano (45’12”).

Cap dels corredors de la delegació de la Federació Andorrana de Muntanyisme participarà avui a la cursa ultra i l’acció tornarà demà amb la prova sky, que tindrà 30 quilòmetres i 2.150 metres de desnivell positiu. Dels sis integrants de l’equip nacional només Ariadna Fenés, Magalí Salomon i Marc Gasa la correran.