motociclisme

'Pole position' de Xavi Cardelús al Circuit de Barcelona-Catalunya

El pilot tricolor de l’equip Promoracing marca el millor temps a la qualificació de la cinquena cita de l’Europeu

Xavi Cardelús durant la qualificació d'ahir.X. C.

Xavi Cardelús va endur-se la pole position de la categoria de Moto2 a la cinquena cursa del Campionat d’Europa de motociclisme, que se celebra aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya. Després d’estrenar-se divendres passat marcant també el millor temps a la primera sessió d’entrenaments lliures, ahir va repetir-ho sent el més ràpid durant els segons lliures, i rematant la feina posteriorment en la qualificació.

El pilot del Promoracing va marcar la pole position a la primera de les dues sessions de qualificació aconseguint un temps d’1’44”013 amb gairebé mig segon de marge (0”498 ) respecte al segon classificat, l’italià Niccolò Antonelli, i 0”518 sobre l’espanyol Unai Orradre. A la segona de les sessions l’alta temperatura va impedir millorar els registres i Cardelús es va mantenir com a més ràpid del dia i avui sortirà primer a les dues curses.

Després de la qualificació, Cardelús va manifestar que “aconseguir la pole és una sensació fantàstica perquè significa que has estat el millor”, i va agregar que “hem seguit en la línia de treball i efectivitat d’ahir i he continuat liderant la categoria en una jornada marcada per les temperatures altes”. A més, va reiterar que “al marge de poder sortir des del primer lloc de la graella, al llarg d’aquests dies també hem estat treballant molt en el ritme de cursa i la durabilitat dels pneumàtics, i crec que estem ben preparats per ser protagonistes a les dues curses que disputarem”. Va cloure que “tots plegats estem fent un molt bon treball i espero seguir recollint-ne els fruits i pujar al podi del Circuit de Barcelona-Catalunya en dues ocasions”.

Les curses a Barcelona es disputaran avui a les 12.00 i a les 15.00 hores, i en tots dos casos es correran un total de 16 voltes al traçat català.