motociclisme

Cardelús venç a Montmeló

El pilot suma el seu primer triomf al Campionat d’Europa després d’imposar-se al Circuit de Barcelona-Catalunya

Xavi Cardelús celebra la victòria aconseguida al Circuit de Barcelona-Catalunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús va aconseguir ahir la primera victòria de la seva carrera esportiva al Campionat d’Europa de Moto2 després de sumar el triomf a la primera de les dues curses celebrades al Circuit de Barcelona-Catalunya. A més, el tricolor va allargar el seu bon moment de forma, i és que la segona plaça de la segona cursa va suposar el seu quart podi consecutiu, i va fer que es mantingui en segona posició a la general a només 20 punts del lideratge. Amb la victòria d’ahir, a més, el pilot de l’equip Promoracing va aconseguir igualar al seu pare, que guanyador també de curses al Campionat d’Europa, així com del títol de la general el 1987.

Cardelús arrencava des de la primera posició després de la pole position aconseguida ahir, i tot i perdre a la sortida el lideratge, ja va completar la primera de les voltes en primer lloc, i ja no va deixar perdre el triomf tot i els atacs finals d’Unai Orradre, que va provar de prendre-li la victòria fins a gairebé l’últim metre.

A la segona de les curses, Cardelús va mantenir-se en segon lloc lluitant per la victòria, però una errada al tram final va fer-li perdre posicions després de tenir un ensurt, i va passar del segon al cinquè lloc. El corredor del Promoracing, però, no va donar-se ni molt menys per vençut, i va seguir a la recerca del podi, que va acabar aconseguint amb un pèl de fortuna després que els dos pilots que tenia per davant anessin a terra. Cardelús anava amb una bona inèrcia i va buscar la remuntada, però va quedar-se ben a prop de poder millorar la tercera posició, ja que va entrar a tot just tres dècimes del primer classificat.

Després de les dues curses, Cardelús va manifestar que “estic molt content per haver aconseguit aquesta primera victòria a l’Europeu de Moto2, ja que fa temps que estàvem picant a la porta per aconseguir-ho”. Sobre el desenvolupament de les carreres, va destacar que “la primera cursa l'he dominat pràcticament de cap a peus”, i va afegir que “a la segona he intentat marxar i agafar un petit avantatge quan m’he posat primer”. Per últim, va destacar que “vist en global i amb perspectiva, estic supercontent d’haver fet aquests dos resultats, la victòria i el tercer lloc a la meva cursa de casa, que també és la de l’equip, i d’haver retallat diferències respecte al líder i vull també donar les gràcies a la gent que ha vingut d’Andorra”.

Amb els dos podis d’ahir, Cardelús es manté segon a la general a 20 punts del líder. La propera cursa serà a Motorland el 8 d’octubre.

CLASSIFICACIÓ

CURSA 1

1. Xavi Cardelús (AND) 28’08”745

2. Unai Orradre (ESP) a 0”065

3. Alberto Surra (ITA) a 1”156

CURSA 2

1. Unai Orradre (ESP) 28’14”109

2. Alberto Surra (ITA) a 0”090

3. Xavi Cardelús (AND) a 0”350

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1. Agius Senna (AUS) 141 punts

2. Xavi Cardelús (AND) 121 punts

3. Alberto Surrsa (ITA) 98 punts

tracking