Bàsquet

L'Unicaja fitxa Tyson i el cedeix un any al MoraBanc

Els malaguenys incorporen l’aler-pivot per quatre temporades, però enguany jugarà a préstec amb el MoraBanc

Tyson Pérez, en un duel de l'etapa anterior amb el MoraBanc Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Unicaja d’Ibon Navarro fitxa Tyson Pérez per les quatre temporades vinents, però l’aler-pivot hispanodominicà jugarà durant la temporada 2023-2024 al MoraBanc Andorra com a cedit. Segons ha pogut saber el Diari, tricolors i malaguenys van tancar l’acord perquè Tyson Pérez passi a ser jugador dels andalusos però sense pagar els 400.000 euros de clàusula de sortida que té l’interior, sinó que el cediran un curs al Principat, a canvi de tornar a negociar aquest import, tot i que l’Unicaja tenia ara cash després que el Barça li fitxés Darío Brizuela fa uns dies. Així, doncs, totes les parts sortiran guanyant, ja que el MoraBanc podrà disposar d’un jugador que l’any passat va tornar a ser diferencial al tram final de temporada amb el Betis, i amb el que volia seguir comptant durant aquest curs, mentre que els malaguenys, i Ibon Navarro, podran fer-se de cara al curs 2024-2025 amb els seus serveis sense pagar la totalitat de la clàusula de rescissió.

Tyson Pérez va arribar al MoraBanc Andorra a l’estiu del 2019 després de destacar a la Lliga LEB Or, i en la seva primera temporada com a tricolor va ser un dels jugadors destacats amb 5,7 punts i 5 rebots de mitjana fins a l’esclat de la pandèmia i la disputa de la fase final a València. L’any següent, l’hispanodominicà va seguir fent passes endavant, i va acabar el curs amb 8,5 punts i 5,8 rebots de mitjana, fins que en una acció, com a mínim lletja, de Taylor en un UCAM - MoraBanc, va acabar amb un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre de Pérez, que l’havia de tenir entre 9 i 10 mesos de baixa. La lesió va fer que Tyson Pérez tanqués el curs 2021-2022 en blanc i després del descens del curs passat, el MoraBanc va cedir-lo al BAXI Manresa. La cosa no va acabar de quadrar, i va acabar el curs al Betis per ajudar a ressuscitar un equip que estava pràcticament mort, tot i que no el va poder salvar finalment. Pérez, a l’etapa amb els andalusos va fer unes xifres de més de 16 punts i 9,5 rebots de mitjana.

SITUACIÓ DE LA PLANTILLA

Amb la confirmació de la continuïtat de Tyson Pérez, i els fitxatges de Somogyi i Stan Okoye, la plantilla tricolor queda ara formada per Rafa Luz, Borg, Czerapowicz, Rubio, Andric, Llovet, Maric i Dos Anjos, Tyson Pérez i Aaron Ganal, que si no canvien les coses, sortirà cedit. Pel que fa a la resta de fitxatges, el club segueix treballant en l’exjugador del BAXI Manresa, Jerrick Harding, que vindria al club per una temporada, i que s’espera tancar en els propers dies.

EL MORABANC INCORPORA EL BASE ÁDÁM SOMOGYI PER DOS CURSOS

El MoraBanc Andorra ja té el segon fitxatge pel retorn a la Lliga Endesa, i ahir va anunciar la incorporació del base Ádám Somogyi. Nascut a Hongria fa 23 anys, i amb 1,93 d’alçada, el nou jugador del conjunt tricolor signarà per les dues temporades vinents, després d’haver jugat el curs passat a l’Alba Fehérvár a la Primera Divisió hongaresa. Somogyi, a més, arriba al MoraBanc amb la voluntat de fer-se un lloc a l’ACB després de consolidar-se al seu país, i ser també internacional amb la selecció hongaresa. El nou base del MoraBanc Andorra, que pot jugar a les tres posicions exteriors, va jugar a les categories inferiors del Club Baloncesto Sevilla i del Baloncesto Torrelodones i, per això, és considerat cupo o jugador de formació. A més, també va formar part de la plantilla del San Pablo Burgos, tot i que no va arribar a jugar, i va marxar cedit cap a Hongria. El director de joc és esquerrà, i la passada temporada va fer una mitjana de 12,1 punts, 3,8 rebots i 3,9 assistències de mitjana per partit amb l’Alba Fehérvár. Sobre aquesta incorporació, el director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va destacar que “és un jugador jove de futur, a més de ser jugador de formació, aspecte important per la configuració de l’equip”.

tracking