curses de muntanya

Domini d'Alís i González

Jordi Alís i Natàlia González, en categories masculina i femenina, es van imposar ahir a la Skyrace Comapedrosa 24k

El podi masculí amb Alís al centre, ahir.FAM

Jordi Alís i Natàlia González van ser els vencedors de la Skyrace Comapedrosa, de 24 quilòmetres i 2.375 metres de desnivell positiu, cursa principal de la segona i darrera jornada de la Merrell Mountain Festival Comapedrosa. L’altra cursa, l’Skyrace Arinsal de 19 quilòmetres, va inscriure Roger Comellas i Laia Serra com els millors de la present edició. S’hi van aplegar un total de 550 participants comptant les dues curses de la jornada juntes.

La Skyrace Comapedrosa, puntuable per les Trail Run World Series, corona el cim que dona nom a la cursa i els participants van haver de fer front a dues pujades exigents, el pas pel Comapedrosa i dues baixades molt tècniques amb vista a tot el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. En la prova reina del dia, el guanyador en categoria masculina, Jordi Alís, va invertir un temps final de 3h07’39”, mentre que Marc Ollé va ser el segon atleta a travessar la línia d’arribada al poble d’Arinsal amb un crono de 3h20’37”. Alejandro Villarino va tancar el podi en tercera posició i un crono de 3h30’14”. En declaracions a RTVA, el guanyador masculí, Jordi Alís, va explicar que l’Skyrace Comapedrosa “és una cursa que ja he fet algunes vegades i que m’agrada molt perquè és al costat de casa”. Alís va afegir que “a més l’entorn de muntanya és on entreno i dona gust córrer aquí perquè és un circuit espectacular i de skyrunning total”. Pel que fa a la categoria femenina, Natàlia González en va ser la guanyadora i va aixecar els braços gairebé in extremis, superant Clara Vallés i Georgina Gabarró en un podi molt ajustat, ja que les tres primeres classificades van arribar a la meta amb un minut i pocs segons de diferència. González va completar la prova en un temps final de 4h03’58”, Clara Vallès va ser la segona corredora en completar els 24 quilòmetres amb un crono de 4h04’37” i, finalment, Georgina Gabarró –que va liderar la cursa durant molt temps– va completar el podi femení absolut marcant 4h05’08. La guanyadora, Natàlia González, va explicar que “quan hem trepitjat la pista i hem entrat a l’asfalt sí que és un terreny que jo controlo, m’he posat ràpida i he vist a la primera classificada just davant meu i no m’ho esperava”. Així, i atesa la situació, la guanyadora va decidir “serrar les dents i, quan faltaven 500 metres he pogut superar la que anava primera [Clara Vallès] i he aconseguit guanyar”. Pel que a la resta de categories, i puntuables per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya, en veterans masculí va guanyar Ivan Tejero (3h32’09”), Rafael Bethencourt va ser segon amb 3h58’53” i el tercer va ser Xavier Santasusana amb 3h59’42”. En categoria femenina es va imposar Elena Sánchez (5h17’46”) i Sara Laia Galvany (5h23’19) i Hann Katherine (5h32’45”), van completar el podi.

Skyrace Arinsal 19K

Una hora més tard de la Comapedrosa va sortir la Skyrace Arinsal, una prova molt coneguda i consolidada amb 19 kilòmetres de distància i 1.456 metres de desnivell positiu. El guanyador masculí va ser Pep Mirabet, amb un temps de 2h04’30”, Adrià López va ser segon amb 2h17’06” i Blai Alabart, tercer, amb un temps de 2h17’46”. En la categoria femenina, triomf per a Laia Serra (2h51’28”), el segon lloc del calaix per a Diane Lüthi (2h51’46”) i Jana Aguilar va ser tercera (2h54’27”).

Jordi Alís, guanyador de la Skyrace Comapedrosa, de 24 quilòmetres, en categoria masculina.