L'Inter vol fer història ( 2-1)

Un gol de l’Hibernian al 91’ torça un resultat i un partit fantàstic de l’Inter, i els escaldencs hauran de patir a la tornada

Un moment del partit a l'Estadi Joan Samarra, ahir.

Un moment del partit a l'Estadi Joan Samarra, ahir.Fernando Galindo

Amb els aficionats i jugadors de l’Inter mirant el rellotge i llepant-se els dits per un marcador immillorable, un gol de falta directa de Newell, futbolista de l’Hibernianal, al minut 91, va tòrcer el gest dels escaldencs (2-1) en l’anada de la segona prèvia de la Conference League. Era inevitable un gest de ràbia després d’haver completat un partit molt seriós i d’haver complert fil per randa el guió perfecte. El 2 a 0 parcial regnant al Comunal Joan Samarra abans de la diana escocesa convidava a l’esperança de colar-se en una més que llaminera tercera ronda de prèvia europea. El gol de l’Hibernian, però, obliga l’Inter a tenir interioritzat que a la tornada a Easter Road, el dia 3, tocarà patir.

Alliberat i disposat a gaudir del premi d’accedir a la segona ronda, l’Inter no es va oblidar del més important davant d’un rival, teòricament superior: cuidar la pilota. No la va pastar massa estona l’equip escaldenc, però, quan ho va fer, va ser terminal. Després del clàssic tram inicial d’estudi, i un parell de trepitjades de l’Hibernian, l’Inter va enfocar Marshall amb perill. Després d’un primer avís de Marc Caballé, Adrià Gallego, disfressat de killer d’àrea, va aprofitar un rebot originat d’un centre xut d’El Haddadi per fer pujar l’1 a 0. Es va regirar l’Hibernian que no va saber trobar profit ni del físic ni de la pilota aturada, amb l’Inter marcant la línia i sufocant qualsevol intenció dels Hibees de fer mal. L’equip escaldenc molt sòlid, intel·ligent, amb la lliçó apresa, i carregant amb un inspirat Jean Luc i Ander El Haddadi, va saber protegir bola cada cop que el conjunt escocès perdia l’oportunitat d’estirar dels pocs recursos que li oferia el partit, les possessions llargues. Tampoc l’interessava a l’Inter que passessin moltes coses i menys quan, al minut 70, Jean Luc agraïa una errada grollera, també a xut d’El Hadddadi, del porter Marshall, per fer el segon a plaer. Amb un quart d’hora per endavant i desossat fins aquell mateix moment, l’Hibernian va veure les orelles al llop i va inclinar el camp definitivament. Dues intervencions del meta escaldenc, Adri Muñoz -una magistral a cop de cap de Le Fondre- va fer que l’equip de Canals serrés les dents i s’encomanés a la justícia. El punyal de Newell al minut 91 no l’esperava ningú.

L'FC SANTA COLOMA, AMB L'ELIMINATÒRIA COLL AMUNT (2-0)

L’FC Santa Coloma necessitarà quelcom més que bona sort per aixecar l’eliminatòria després de caure ahir al DG Arena Lješkopolje, Podgorica, davant el Sutjeska per 2 a 0. El conjunt colomenc va merèixer més en un partit que va poder empatar abans que l’equip macedoni el sentenciés. Els gols de Šaletic (24’) i d’Strikovic, al minut 73, deixen molt complicat l’accés per a l’FC Santa Coloma.

Adrià Gallego, capità de l'Inter, celebra el primer gol dels escaldencs, ahir.