L'FC Santa Coloma rep l'AZ Alkmaar en duel europeu

L’FC Santa Coloma afronta el partit més important de la seva història, l’anada de l’eliminatòria contra l’AZ Alkmaar

L'FC Santa Coloma va fer ahir l'últim entrenament a l'Estadi Nacional abans del duel.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Santa Coloma afronta aquesta tarda (19.00 hores, Estadi Nacional) el partit més important de la seva història, el duel d’anada de la tercera eliminatòria de la Conference League, que enfrontarà els colomencs amb l’AZ Alkmaar neerlandès. Després d’eliminar el Pen-y-bont gal·les a la primera ronda i el Sutjeska de Montenegro a la segona, ara arriba un equip dos cops campió de la lliga neerlandesa (el 1981 i el 2009) i quatre de la Copa (el 1978, 1981, 1982 i 2013). A més, la temporada passada va ser semifinalista de la Conference League, en què va caure contra el West Ham, que acabaria sent posteriorment el campió.

El conjunt holandès és clarament favorit per superar l’eliminatòria, tot i que quan el tècnic de l’FC Santa Coloma, Dimitri Txérixev, va ser preguntat, va intentar girar la situació i veure-ho d’una altra manera. “Les mides del camp són iguals que les dels partits anteriors, la porteria fa 7,32 per 2,44, la pilota és rodona i juguem a casa. L’herba és de color verd, els dos equips tenim botes, cap, cames i tots els jugadors estan ben preparats per jugar”, va assenyalar, i va afegir a continuació que “sabem que el nivell dels seus jugadors és alt, però són joves, han sortit jugadors importants de l’equip i nosaltres intentarem aprofitar la seva joventut”. Per últim, va buscar més punts a favor dels colomencs i va afirmar que “juguem a casa amb calor i en altitud, i portem un mes jugant, mentre que per ells serà el primer partit”.

Més enllà de favoritismes, el que és clar és que per als colomencs serà el matx més important de la seva història, i el tècnic va assenyalar que “afrontem el partit amb moltes ganes i com mai, i els jugadors tenen molta actitud”, a més d’afegir que “era difícil recuperar-nos després de 120 minuts, però ara ja estan millor i per al partit estaran al 100% per donar-ho tot”. El que té també clar Txérixev és que l’equip no es pot permetre errades, i va cloure que “potser si a la lliga tenim una errada et perdonen, però aquí no perdona ningú i hem d’estar el 100%, concentrats, atents a qualsevol cosa, amb la pilota aturada”, i va finalitzar que “sabem contra qui ens enfrontem, però ho deixarem tot per seguir endavant”.

Els holandesos van optar per no entrenar a l’Estadi Nacional com és habitual, i van arribar ahir al vespre al país després d’haver-se exercitat a la seva ciutat esportiva i viatjar posteriorment fins a Girona en avió. L’AZ Alkmaar, a més, no estarà sol a l’Estadi Nacional, ja que la previsió és que uns 200 aficionats de l’equip puguin presenciar el partit en directe. Tot i que en els últims anys aficionats neerlandesos han provat incidents arreu d’Europa, la dels Kaaskoppen és de les més tranquil·les del país.

tracking