L'FC Santa Coloma cau contra l'AZ Alkmaar (0-1)

Els colomencs planten cara, tenen les millors ocasions i dominen per moments l’AZ, però cauen per la mínima

Els colomencs van tenir el domini del partit en gairebé tot moment contra l'AZ.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El futbol va ense­nyar-li ahir la cara més cruel a l’FC Santa Coloma en el duel d’anada de la tercera eliminatòria de la Conference League contra l’AZ Alkmaar, que va acabar amb derrota per 0 a 1. Els colomencs van ser millors bona part del partit, van tenir les ocasions més clares i van plantar cara de valent contra un equip infinitament superior, però una acció aïllada, i un gol de rebot amb l’esquena al 75, va acabar condemnant el conjunt que entrena Dimitri Txérixev.

Els colomencs van arrencar molt més endollats que els visitants i van tenir la primera tot just als sis minuts, però la rematada de Sergio Rodríguez a la sortida d’un córner no va trobar porteria. Els homes de Txérixev van sortir atrevits, sense complexos i plantant cara en atac, i amb una molt bona feina en defensa que feia semblar l’AZ, semifinalista de l’última Conference League, un equip totalment inoperant. El domini era altern, però la sensació de perill la portaven els tricolors, que van tornar a provar-ho amb una falta directa que va estavellar-se a la tanca defensiva. Els neerlandesos van semblar millorar després de la pausa d’hidratació, però tampoc sense gaires escarafalls, i només van generar perill real a pilota aturada, primer en una falta directa de Karlsson que se’n va anar alta, i després en una de lateral que va acabar amb una rematada tova. Els colomencs, mentrestant, aguantaven i van dur el duel al descans 0 a 0.

A la represa va semblar que els visitants posaven una marxa més sobre la gespa i van tenir el 0 a 1 amb un xut llunya de Sugawara a la sortida d’un córner, però la pilota va sortir fregant el pal. Els homes de Txérixev no renunciaven, ni de bon tros, a l’atac, i també buscaven les seves, especialment a la pilota aturada, tot i que sense gaire èxit, o amb una jugada col·lectiva que va acabar amb una forta rematada de Novoa. Els homes de Txérixev van buscar un empat heroic fins al final, però tot i intentar-ho no va arribar i la victòria va acabar sent per a l’AZ.

La resolució final de l’eliminatòria arribarà tot just en sis dies, i és que dijous vinent colomencs i neerlandesos es tornaran a veure les cares, en aquest cas a l’AZ Stadion d’Alkmaar, a partir de les 20.45 hores. Sobre el paper, els neerlandesos seran clarament favorits i haurien de sentenciar l’eliminatòria, però aquest FC Santa Coloma ja ha demostrat del que és capaç a Europa.

tracking