REPORTATGE

El somni de Nahuel

Carabaña arriba avui a Budapest on dissabte afrontarà la ronda prèvia dels 3.000 obstacles del Mundial d’atletisme. Per primer cop, un andorrà ho farà pel seu rànquing.

L'atleta Nahuel Carabaña durant una de les proves al Campionat d'Europa de Silèsia (Polònia).SPORTMEDIA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Reconeix que les papallones al seu estómac ja fa uns dies que donen senyals de vida, “però no són nervis de por, ni de bon tros, són de ganes de córrer i de fer-ho bé en el meu primer Mundial”, argumenta. Nahuel Carabaña arribarà avui a Budapest on dissabte afrontarà la ronda classificatòria, juntament amb altres 11 atletes, de la prova dels 3.000 metres obstacles de la cita mundial. Una possibilitat i un privilegi que, per primer cop, un andorrà podrà gaudir gràcies al seu rànquing mundial. Una fita que, fins ara, només havia pogut assaborir l’incombustible Toni Bernadó, en una prova de marató.

Carabaña i el seu entrenador, el també gerent de la Federació Andorrana (FAA), Kevin Poulet, coincideixen que un Mundial és l’aparador perfecte per gaudir i per intentar córrer més enllà de l’obsessió per assolir un objectiu. “Competir a Budapest ja és posar la cirereta a tota la feina que estem fent i rematar la temporada de la millor manera” assevera l’atleta del Playas de Castellón. “No ens agrada posar-nos expectatives, ja que som més de marques, realisme i peus a terra”, exposa Poulet. “S’ha de valorar el que s’ha aconseguit, que la FAA tingui per primer cop a la història un representant a un Mundial de pista, sense fer servir una invitació”, afegeix el tècnic. “Vaig amb moltes ganes i amb molta confiança en mi mateix, després de dues setmanes de molts entrenaments i d’acumular quilòmetres a les cames” apunta Carabaña. L’atleta andorrà ja es troba, per mèrits propis, entre els 37 millors especialistes del món, i a Budapest es veurà les cares amb autèntics monstres del 3.000, com el marroquí Soufiane El Bakkali, campió olímpic a Tòquio 2020 i del món el 2022, Getnet Wale, l’etíop Lamecha Girma o el kenià Benjamin Kigen. Els cinc de cada sèrie, per posició, accediran a la final i, per aquest motiu, Carabaña creu que “serà una cursa molt estratègica, i al darrer mil serà quan es defineixi tot”. Poulet comenta que “anem a veure perquè en els darrers Mundials s’han classificat fent 2’50” el primer i segon mil i 2’40” el tercer” i en aquest sentit afegeix que “estarem en cursa, si tot va bé, mínim fins als 2.500 metres aproximadament, fins a la darrera volta”. El que el tècnic i gerent de la FAA assegura és que “si surt una carrera molt ràpida, patirem, però patirem amb quelcom positiu, perquè segurament aconseguirem una bona marca”. I és que, en qualsevol cas, un dels objectius principals que sí que s’ha marcat Carabaña és, precisament això, tenir la possibilitat de tornar a rebaixar el rècord d’Andorra, que ell mateix va deixar a Lieja en 8’23”83. De moment, tot són curses imaginades al cap i tàctiques predefinides a falta de trepitjar el tartan. Accedir a la final serien paraules majors: “Qui sap, no renunciem a res perquè tenim mínima”, conclou Poulet.

tracking