Futbol

L'FC Andorra es fa fort a casa i venç el Cartagena (3-2)

El davanter andalús de l’FC Andorra reivindica el seu lloc a l’elit amb un hat-trick fantàstic que desferma al Cartagena

Álex Calvo i Bover feliciten el trigolejador de la tarda, Manu Nieto, ahir contra el Cartagena.

Álex Calvo i Bover feliciten el trigolejador de la tarda, Manu Nieto, ahir contra el Cartagena.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Manu Nieto s’ha fet gran. L’Erasmus a Elda i l’exhibició que va fer claudicar el Cartagena a cops de martell atorga, per mèrits propis, els galons per esdevenir en el 9 de l’FC Andorra. El davanter andalús va esclatar, es va descamisar i va signar un hat-trick que no fa més que confirmar que, en aquest estat de gràcia, és capaç de rematar una rentadora i ficar-la a dins. Nieto, que va fregar el quart, va portar l’Andorra a collibè amb tres dianes que suposen el segon triomf del curs (3-2).

En un primer acte sense gols, el davanter es va inventar un gol per emmarcar, amb un cop de sabata del no-res que va clavar allà on mai podria arribar Marc Martínez (1-0). Poc després, i amb l’Andorra en combustió, va embocar en l’àrea petita una llarga acció ofensiva del grup de Sarabia que el porter departamental havia refusat a xut terminal de Lobete (2-0). I al minut 78, de penal, Nieto va arrodonir el triplet. Res és per casualitat i Sarabia ho va deixar ben clar perquè quelcom s’ensumava quan, en una espècie d’alineació planetària i inopinada, el tècnic va allistar el mateix equip que va guanyar a Leganés. La confiança en el mateix grup va obrir pas a un inici expansiu de l’Andorra a qui, en el primer tram, només li va faltar el caramel del gol. Molt actiu, l’equip tricolor va sortir autoritari amb pilota i agressiu després de pèrdua, amb Lobete i Álex Calvo sotmetent els laterals del Cartagena i amb l’extrem cedit per la Reial Societat intentant treure profit de les associacions entres línies d’Iván Gil. El conjunt departamental va presentar una línia de cinc, ben precintats darrere i amb Ortuño a dalt com un illot per intentar caçar alguna pilota aèria o alguna acció escadussera. Semblava passar-s’ho bé l’Andorra amb un ritme diabòlic, però amb problemes per enfocar Marc Martínez amb quelcom més enllà de les intencions. Bover va acaronar el bingo amb una rematada acrobàtica i Lobete, després de fer descarrilar Carlos Sánchez i fer una bona diagonal, va enviar la bola per sobre del porter de l’efesé. El Cartagena va començar a moure’s, a desajustar l’equip tricolor i a voler més la pilota, però exceptuant un cop de cap estèril d’Ortuño a centrada de l’extricolor Hevel, l’Andorra seguia protagonitzant les ràfegues interessants. Una acció filada entre Calvo i Petxa no la va definir per un pam Manu Nieto, instants abans de la fotografia del primer acte. Sarabia va retirar del camp Petxa, davant la incomprensió i l’encoleriment del lateral basc que treia foc pels queixals i que, fins i tot, va negar la salutació del tècnic.

La tornada de vestidors la va encetar, novament, Bover, que va connectar la pilota llunyana servida per Marsà a la creueta del porter departamental, Marc Martínez. L’Andorra no es desviava ni un mil·límetre del full de ruta i seguia enfocant, cada cop amb més convicció, el perímetre del Cartagena, fins i tot després de la delicatessen de Nieto (56’) que va obrir pas a la bogeria. Al 2 a 0 va respondre Ortuño, de penal, al minut 71 i, en temps afegit, amb l’afició llepant-se els dits, una acció a camp obert definida per Ayllón aprimava el resultat.

BON AMBIENT A LA 'FAN ZONE' TRICOLOR

La zona de trobada d’aficionats que l’FC Andorra va preparar durant la tarda, amb música, servei de bar i activitats pels més petits va tenir una molt bona acollida, malgrat la calor. El Comunal Joan Samarra va escalfar motors abans del partit.

Bon ambient a la 'fan zone' tricolor

bon ambient a la 'fan zone' tricolor

tracking