Unes 400 persones vetllaran per la seguretat i mobilitat a l'arribada de La Vuelta

Es preveu que les carreteres estiguin tallades de 15 a 18 hores el dilluns

Presentació aspectes tècnics de La VueltaMarc Basco

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El dispositiu de seguretat i mobilitat per l’arribada de la tercera etapa de La Vuelta a Espanya del proper dilluns implicarà a unes 400 persones. En total hi haurà 200 efectius del cos de Policia, 80 agents de circulació, 50 voluntaris, membres dels Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil, a més d’integrants de Bombers o el Sum.

Les afectacions al trànsit i la mobilitat arrencaran el dia abans, diumenge 27, ja que des de les 12 hores es tallarà l’accés a la carretera de Comallemple. De cara a dilluns, el pas del primer corredor per la frontera està previst cap a les 16.11 hores, i es preveu que el tall de carreteres sigui entre les 15 i les 18 hores, tot i que dependrà de la marxa dels corredors, ja que es talla una hora abans de la seva arribada. En tot cas, l'estat dels talls es podrà seguir en directe al lloc web i a l'app de Mobilitat. A més, està previst que la carretera C-14 estigui inoperativa des de les 13 hores, i per això es recomana sortir del país per la frontera francoandorrana, o un cop a la Seu d’Urgell fer-ho en direcció Puigcerdà.

Des del departament de Mobilitat es recomana a més, fer us del transport públic per accedir a la línia d’arribada, ja que els aparcaments d’Arinsal estaran reservats per l’organització. Hi haurà un reforç de la línia L5 d’autobús, i un cop a Arinsal es podrà accedir a la zona de la línia de meta amb el telecabina i el telecadira Josep Serra, que estaran oberts de manera gratuïta entre les 9 i les 21 hores.

De cara a la sortida del dimarts 29 des d’Andorra la Vella, les afectacions seran més lleus, ja que es preveu que els talls siguin a partir de les 13 hores. L’Avinguda Tarragona en sentit sud estarà tallada, i la circulació en tots dos sentits es farà pels carrils del sentit nord. A més, l’aparcament del Parc Central estarà inoperatiu.

Des d’Andorra Turisme s’ha fet una previsió “d’una afluència turística molt important”, tot i que han destacat uqe “és complicat fer una estimació de públic”. El que sí que es coneix és que hi haurà unes 3.000 persones de l’organització que pernoctaran al país, i deixaran un retorn directe de 400.000 euros, més enllà de tot el públic i el retorn indirecte i mediàtic, ja que la cursa es veu a 192 països, i la tercera etapa es podrà veure de manera íntegra per televisió.

tracking