França obre el Mundial contra Nova Zelanda

Tret de sortida de la gran cita amb el duel entre ‘bleus’ i ‘All Blacks’

La selecció francesa prepara amb cura el Mundial.FRANCE RUGBY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció francesa de rugbi afronta amb optimisme la seva posada en escena com a equip amfitrió del Mundial. Els bleus obriran foc aquest divendres a les 21.15 hores contra Nova Zelanda en un dels partits més atractius ja de la primer fase.

Així, l’Stade de France a Saint-Denis acollirà el partit inaugural d’un campionat que tindrà molts al·licients i amb el quinze francès com un dels principals favorits. També té aquesta etiqueta Sud-àfrica, que, com a darrer campió, intentarà retenir la corona per convertir-se en la selecció amb més títols de la història. El Mundial compta amb la particularitat de tenir per primer cop tres equips sud-americans: Argentina, Uruguai i Xile, i l’absència d’Espanya, després que el comitè judicial independent de la World Rugby ratifiqués el maig del 2022 la sanció imposada a la selecció espanyola per alineació indeguda. La segona jornada del Mundial, la de dissabte, emmarca els primers partits de la resta de grups, en què destaca l’Anglaterra-Argentina del grup D.

PITET I A TAULA!

El tercer temps, Toni Castillo Divendres els fidels seguidors del rugbi de casa nostra tenim una doble celebració: la festa nacional i l’inici de la desena Copa del Món de rugbi. El primer plat és força llaminer i quasi bé immillorable: França com a país organitzador i alhora, com a principal favorit, intentarà confirmar aquest pronòstic davant de l’equip més mediàtic d’aquesta disciplina: els mítics All Blacks de Nova Zelanda. Els del gall al pit estan jugant a gran nivell i tenen com a principal referent individual qui molts consideren el millor jugador del món. El número 9 de l’Stade Toulousain, Antoine Dupont, és la cirereta del pastís d’un equip que fa somiar tot un país en un títol que tantes vegades han acaronat, però que sempre se li ha escapat de les mans a l’hora de la veritat. Al davant uns All Blacks, més All Backs que mai, ho han apostat tot al moviment permanent i al dinamisme, defugint del joc més directe i la densitat física en què poca cosa tenen a pelar enfront sobretot de gals i Springbocks. A priori tots els astres s’alineen per assistir a un partit de tres estrelles i un satèl·lit digne de les millors cartes. El sorteig, permeteu-me l’eufemisme, un xic teledirigit, ens estalvia aperitius i entremesos per degustar directament el plat, si més no, un dels plats estrella. L’atzar ha confeccionat uns grups, un calendari i uns probables encreuaments de quarts i semis que fa del tot factible, ves quin casual, que aquest partit inaugural es pugui perfectament repetir, en el mateix escenari parisenc, el proper 28 d’octubre amb motiu de la gran final. Blaus i negres no es podran retrobar fins a les postres si és que ambdós són capaços de superar uns esculls immensos, ambdós vestits de verd, cartografiats a Irlanda i Sud-àfrica, que els esperen en quarts de final. L’opció, doncs, és força factible i el guió ideat, no reconegut però pel comitè organitzador, es pot confirmar i aquest Mundial pot tenir com a cloenda la torna del seu partit inaugural, en un perfecte i difícilment superable capicua!

tracking