La selecció rep Bielorússia en el comiat d'Ilde Lima

La selecció rep aquesta tarda Bielorússia a l’Estadi Nacional, en el que serà el darrer partit del veterà central al país

El veterà central Ildefons Lima viurà un partit ben especial, l'últim que jugarà a Andorra.XAVI MIRÓ / FAF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa 27 anys, quan Ildefons Lima es va vestir, per primer cop, amb la samarreta d’una selecció d’Andorra que anava encara amb bolquers, amb prou feines podria imaginar que arribaria a les 116 internacionalitats i a tenir el privilegi de poder-se acomiadar a la gespa amb 43 anys.

El darrer ball d’Ilde Lima ha centrat bona part dels focus en el retorn a la competició del combinat absolut, en el camí de la fase de classificació per a la propera Eurocopa. Andorra rep aquesta tarda, a les 18.00 hores a l’Estadi Nacional, Bielorússia, una selecció millorada i dirigida pel tortosí Carlos Alós. El seleccionador Koldo Álvarez de Eulate no va amagar que “la intenció és que sigui tan bonic com sigui possible [el comiat de Lima], però la selecció està per sobre de tot i de tothom”. Per si cal traducció, Ildefons Lima es podrà acomiadar de l’afició i jugar uns minuts en el seu darrer dia com a futbolista al país, sempre i quan el context en què es trobi el partit sigui favorable. “La intenció hi és, però valorarem demà [per avui] i farem tot el que puguem perquè això es produeixi” va rematar Koldo al respecte. Per part seva, Ildefons Lima va apuntar que “sempre ho visc tot al màxim i ara només penso a gaudir els dos partits que em queden. Aquests dies t’adones de l’evolució que ha tingut la selecció en els darrers 27 anys, tot el que no teníem i tenim ara”. En aquest sentit, el central va afegir que “quan vaig debutar no hi havia ni internet i, potser, els joves no se n’adonen però ara ho tenen tot més fàcil. Molts cops em pregunto com seria aquell equip amb els mitjans d’ara i estic ben orgullós de ser un dels que van començar a picar pedra a la selecció”. Ilde no va amagar que “clar que m’agradaria poder jugar un minut o alguns segons, però depèn de l’entrenador. és l’últim cop que em posaré la samarreta de la selecció a Andorra i seria molt emocionant”.

Bielorússia complicada

En qualsevol cas, Andorra afronta el cinquè partit de la lligueta de classificació per a l’Eurocopa 2024 amb menys rèdit del que possiblement ha merescut. Davant es trobarà una Bielorússia que, tal i com va destacar Koldo, “ha tingut uns resultats enganyosos perquè, excepte mitja hora contra Suïssa, la resta de partits els ha competit molt bé”. El seleccionador espera un rival “molt combinatiu i que vindrà a ser protagonista. Tindran més ritme però hem d’estar preparats”.

LA SELECCIÓ SUB-21 COMPETEIX PERÒ CAU AMB PORTUGAL (3-0)

La selecció sub-21 va encaixar la tercera derrota en la fase de classificació de l’Europeu de la categoria contra el rival més potent del grup G, Portugal. Andorra va cedir davant del combinat lus per 3 a 0, en un partit definit a la segona part i en què els nois d’Eloy Casals van competir molt bé. El primer gol, d’Henrique Araújo al minut 32, va obrir el camí de Portugal a l’Estádio Capital do Móvel, a Paços de Ferreira, i Fábio Silva (60’) i Tiago Tomás (71’) van condemnar una selecció que va meréixer molt més. El proper partit, dimarts al Nacional contra Grècia.

tracking