La selecció s'enfronta avui al líder, Suïssa

La selecció tanca la finestra amb la visita a la líder del grup, una Suïssa farcida de jugadors de molt talent

La selecció s'enfronta avui al líder, Suïssa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’assolir el celebrat segon punt de la fase de classificació per a l’Eurocopa davant Bielorússia, la selecció absoluta disputarà la sisena jornada de la fase i tancarà la present finestra a l’Stade de Tourbillon, a Sion, contra la líder del grup I, Suïssa. Un partit que significarà l’adeu definitiu a una icona del combinat tricolor, Ildefons Lima. El comiat en un context immillorable, en el millor escenari possible en aquesta fase de classificació.

El seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, va subratllar que el d’aquest vespre a les 20.45 hores és “un partit complicadíssim on tindrem jugadors Top en l’àmbit mundial en les seves posicions i que no han de demostrar absolutament res. Hem de saber jugar amb tot això perquè segurament ho farà tot plegat més difícil”. Tenint clar que les diferències entre Andorra i Suïssa són evidents, el tècnic va tòrcer lleugerament el gest qüestionat de si la selecció signaria o sortiria a empatar el partit. “Nosaltres sortim al camp sempre amb la mateixa intenció, la de guanyar. Ho fem com qualsevol esportista o, fins i tot, quan juguem a cartes amb els nostres fills, el que volem és guanyar. Com tothom”, va tancar. El tècnic tricolor, però, va matisar l’afirmació i va deixar clar que Andorra “és conscient de la qualitat i la categoria dels equips amb els quals ens enfrontem”. Koldo va comparèixer davant els mitjans helvètics vestint una samarreta d’Ildefons Lima, amb el dorsal 6, ja que, si res no és torça, el veterà central complirà avui la seva 137a i darrera internacionalitat. Un detall emotiu que va sorprendre tothom, fins i tot el mateix jugador. El seleccionador ha compartit infinitat de partits i de jornades amb Ilde i, lògicament, també van ser durant molt de temps companys de selecció. “El que ha fet ha estat una bogeria i parla molt bé d’ell, de tot el que s’ha cuidat per arribar a aquestes xifres i a aquesta quantitat d’anys que ha jugat. Es resumeix recordant que ha jugat amb el pare i el fill”, va destacar Koldo.

EL COMIAT D’ILDE

Per part seva, el protagonista, Ildefons Lima, molt emocionat, va comentar que “són moltes emocions. Porto 26 anys defensant aquesta samarreta i crec que, tot i semblar que és normal, és una bogeria poder arribar a aquesta xifra. Segur que caurà alguna llagrimeta perquè serà un dia molt especial que recordaré tota la vida. Són 26 any de lluita defensant el país i em sento molt orgullós de tot allò que he aconseguit fins avui”. Ilde, que ja es va poder acomiadar de l’afició tricolor en el partit que es va disputar divendres passat contra Bielorússia a l’Estadi Nacional, no va amagar que de cara al futur li agradaria tenir l’oportunitat de seguir vinculat a la Federació Andorrana de Futbol (FAF). “És evident que amb aquesta selecció i amb aquesta samarreta tinc un sentiment especial i, evidentment, m’agradaria fer coses”, va reconèixer. Tot i això, el que té ara al cap Lima és “descansar una mica del futbol i dedicar més temps a la família”.

GRUP 1

SISENA JORNADA

Suïssa-Andorra 20.45 h

Israel-Bielorússia 20.45 h

Romania-Kosovo 20.45 h

PT J G E P GF GC

1. Suïssa 11 5 3 2 0 14 5

2. Romania 9 5 2 3 0 7 4

3. Israel 8 5 2 2 1 6 7

4. Bielorússia 4 5 1 1 3 4 10

5. Kosovo 4 5 0 4 1 5 6

6. Andorra 2 5 0 2 3 3 7

tracking