POLIESPORTIU

Retallada a l'Andorra Multisport Festival

Un 50% menys d’aportació econòmica i només tindrà dues proves

Presentació anterior d'una edició del festival.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

L’Andorra Multisport Festival canviarà de format a partir de l’edició del 2024 després que Andorra Turisme i The Ironman Group, organitzador de l’esdeveniment, hagin renegociat el contracte que hi havia vigent, precisament, fins a l’any vinent. Segons ha pogut saber el Diari, hi haurà una rebaixa substancial, fins al 50%, de l’aportació econòmica que Govern posava perquè es pugui celebrar la prova multiesportiva. Fins ara, des de la primera edició, celebrada el 2021 en una estrena marcada encara per la covid-19, l’executiu hi destinava uns 1,6 milions d’euros cadascun dels anys.

A més de la disminució de l’aportació econòmica de l’administració, el festival quedarà reduït quant a proves, i és que de les cinc que s’han estat fent en totes les edicions que s’han celebrat fins al moment (triatló d’hivern, BTT, bicicleta de carretera, triatló i curses de muntanya), a partir de l’any vinent, només n’hi haurà dues, la BTT i les curses de muntanya.

Així doncs, valorant apostar per les proves que han tingut més impacte econòmic i de participants, l’edició del 2024 de l’Andorra Multisport Festival només tindrà la Trail 100 Andorra by UTMB de curses de muntanya a Ordino, i l’Andorra EPIC Pyrenees de BTT, amb seu a la Massana. A partir de la propera edició prendrà les regnes de manera absoluta i ja serà qui aportarà el 100% de la quantitat destinada al nou format del festival.

tracking