Álvarez diu que “se n'ha fet un gra massa amb Rubiales”

El president de la FAF, Felix Álvarez, censura l’actitud de Rubiales, però considera que “s’ha tret tot una mica de context”

El cap de la UEFA, Aleksander Ceferin, i el president de la FAF, Felix Álvarez.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Federació Andorrana de Futbol, Felix Álvarez, va pronunciar-se per primera vegada sobre el cas Rubiales, que afecta l’expresident de la RFEF (Reial Federació Andorrana de Futbol), i el petó no consentit a la futbolista Jenni Hermoso després de la final del Mundial femení, i que ha acabat amb la destitució també de l’extècnic Jorge Vilda. El dirigent de la FAF va manifestar ahir durant la inauguració oficial del Centre d’Entrenament de la FAF a la Massana, que “no m’agradaria posicionar-me molt sobre aquest afer, perquè creiem que l’actitud de Rubiales potser no va ser la més correcta”, i, tot seguit, va afegir que “però crec que també s’ha tret tot una mica de context i se n’està fent un gra massa de tot”.

Qui no va voler fer cap declaració sobre el tema va ser el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, que va limitar-se a dir que “avui parlarem només d’Andorra”, en ser preguntat també per les últimes polèmiques amb la selecció femenina del país veí del sud, després del nomenament d’una nova seleccionadora. Durant la jornada de dimarts, Ceferin havia manifestat en declaracions a un mitjà eslovè (d’on és ell) que “l’acció de Rubiales havia estat inapropiada i imprudent”, però “quan llegeixo que és un delicte penal... heu estat els periodistes qui heu enviat la història a aquest nivell”.

PENDENTS D’ESPANYA

Sobre l’amistós entre Espanya i Andorra que havien acordat Rubiales i Álvarez, el president de la FAF va manifestar que “d’aquest tema del partit no en sabem res, perquè el tema està molt embrionari i no sabem si hi haurà o no eleccions”.

L'ESTADI D'ENCAMP, PRIORITAT PER LA FAF

La construcció de l’estadi d’Encamp és la principal prioritat de la FAF per seguir amb el desenvolupament del futbol del país. Així va assegurar-ho el president Felix Álvarez, que va manifestar que “s’ha fet perquè la FAF tingui més independència, i també per poder acollir algun Preeuropeu, i seria molt positiu pel país”, i va agregar que “estem calculant si podrem fer la inauguració al setembre, perquè tenim un partit de la sub-21 davant de Portugal, i podria ser el primer esdeveniment”. En la mateixa línia van mostrar-se el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, que va destacar que “espero que l’estadi nacional [en referència a Encamp] estigui construït al més aviat possible, i espero que el Govern ajudi. La qualitat del futbol andorrà està pujant i això és una bona notícia”, i també el director de les Associacions Nacionals Europees de la FIFA, Elkhan Mammadov, que va lloar “el bon treball que s’ha fet a la Massana”, i va afegir que “espero que es faci també al camp que s’està aixecant a pocs quilòmetres d’aquí”. Tots dos actors van destacar també el bon moment futbolístic que viu el país, i Ceferin va assenyalar que “el futbol andorrà està creixent i ho ha de seguir fent”. La FAF va inaugurar ahir oficialment el Centre Esportiu de la FAF a la Massana, que serà batejat com a Centre Esportiu Francesc Vila, en honor a qui fou president de l’entitat, des de la seva creació el 1994, i fins a la seva mort en un accident de trànsit el 2000. “Vila va posar la primera pedra de la federació i, gràcies a ell, aquesta entitat és la que és”, va manifestar Felix Álvarez, que va agregar que “aquesta instal·lació és ideal per portar el seu nom, perquè va demostrar valentia per iniciar el projecte de la FAF”. Durant la inauguració, els responsables de la federació van entregar un obsequi als familiars de Vila. L’acte va comptar també amb la màxima representació futbolística, ja que, a més de Ceferin i Mammadov, també va haver-hi presents altres representants de tots dos organismes, a més de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i altres membres de l’administració, així com diversos estaments del futbol nacional amb clubs, o els seleccionadors. Durant el seu discus, Álvarez va destacar que “és un dia especial per nosaltres, perquè és un honor poder rebre tots els membres de la família del futbol”.

Les autoritats amb la cinta inaugural de la instal·lació de la FAF a la Massana.

tracking